Poradnik do dupy, a dlaczego?
Cytuj:
Początkowo do 2 lvla idziemy happy na raty.
|
Kończąc tutorial mamy już 2 lvl i brakuję nam tylko trochę expa do 3... O pominięciu tutoriala nie wspomniałeś więc 2 lvl masz i dlatego daję dużego minusa.
Gdy przejdziemy tutorial to przy tak łatwej tibii możemy iść spokojnie na mino hell bo pewnie ktoś tam będzie i zrobimy quest tak samo jak z bear room'em. Jeśli nikogo nie ma to możemy zaryzykować gdy jesteśmy z marnym eq bo padając na 2 lvlu nie tracimy dużo expa, możemy też zawrócić aby nie padnąć...
Ja tam nie miałem żadnego problemu zrobić wszystkich questów od zera, poszedłem na bear room, wziąłem nagrody i tak:
Wszystko sprzedajemy u npc nie tracąc czasu na stanie i czekanie jak ktoś kupi.
brass helmet sprzedajemy za 22 gp, mamy 40 gp z questu, present box zamieniamy na legion helmet i sprzedajemy za 22 gp bo i tak dostaniemy w następnym quescie, jeśli mamy wędkę z mino hell to npc (chyba al dee) kupuje je po 30, a węc mamy około 110 gp za które kupujemy 5 small health potionów i scythe i lecimy robić copper shield quest tracąc na nim jakieś 3 lf więc możemy dozbierać jeszcze jakieś śmieci typu studded helmety, sabre itp i sprzedajemy do npc aby mieć na więcej health potionów, później możemy iść spokojnie na katanę quest nawet na tym drugim lvlu... Ważne aby mieć kasę na potiony które są po 20 gp... Gdy już mamy chain armor, copper shield, katanę to expimy sobie spokojnie na wolfach, później orcach lub spiderach, bugach itp. Wybieracie resp w którym sobie poradzicie i który jest najmniej zaludniony przez graczy.