Cytuj:
Często wychodzi 5+ sentineli + 2-3 templary. Zabicie tego respa kosztuje mnie max 2-3 exury. Już sibangi są bardziej evul, ponieważ rzucają kamyczkami co turę, a nie raz na 15 minut jak sentinel.
|
Nie pisałem tego tylko dla takich "pró evul mastach plajerów" jak ty, tylko dla knightów z troszke niższymi skilami jak te twoje wybocone...
Cytuj:
1. Hit za ~~100 to rzadkość. Zazwyczaj jest to ~~80.
2. Wiesz ile trzeba czasu, żeby mag stworzył 5 cobr? Nim zrobi 2 już leży we własnej krwi.
3. Jeśli nie umiesz sobie poradzić z trapowaniem przez zwykłe moby to podaj swój nick. Przyjdę Cie zabić może coś poleci (przeczytaj poradnik o sztuce walki w zwarciu z tego forum, a zrozumiesz swoją głupotę...).
|
Dobrze, może hit za 100 zdarza się sporadycznie ale jednak. Uwierz że jak ganiasz sie powiedzmy z Sentientelem i wyskoczy ci Mag to dośc czybko summonuje cobry... Aha a co do nicku... tempy idioto masz pod avataram.... I to ty tudaj udowadniasz jaki jestes głupi
Cytuj:
Kto się pcha na resp 3 magów? A nawet jeśli już się zdarzy to zaznaczasz jednego na fallow, podbiegasz, 2 hity i gonisz kolejnego. Tym bardziej palkiem, który ma dużo większy zasięg. Ale proszę chcesz waścić mane to EXEVO MAS SAN!
|
No rzeczywiście z twoimi skillami też bym sie na 3-ech magów nie rzucał...
Cytuj:
1. 50 ek-owi nie starczą 2 bp manasków. Uwierz próbowałem.
2. Przy niskich skillach lepiej użyć broni 2 ręcznej, gdyż bonus shielding-u do tarczy i tak będzie żałosny, a lizardy mają dużo hp, więc każdy punkt ataku będzie przydatny.
3. Moim zdaniem minimum 60 lvl (dostępna jest broń od 60 lvl-a...) i skille 75/75, a mile widziane 80/80+.
4. Zdecydowanie trzeba używać exury. Exana mort to niepotrzebne wastowanie many. Jeśli podczas bicia respa nie nadążasz leczyć się exurą/om? to wylecz się wcześniej.
|
No tak same manaski... A co jeśli masz trapa przez kilka templarów, grzeje cie 2ch magów i nage masz reda? TY oczywiście używasz manaska i w panice leczysz sie EXURĄ tak? 2-ręczna broń przy takim trapie jak wyżej to chyba samobójstwo nie?
Cytuj:
Royal Spear-y, ewentualnie przy gorszych skillach można użyć Enchanted Spear-ów.
|
No i po cholere to pisałeś? Napisz własny poradnik. OUP's... zapomniałem... Osoba która nie umie korzystać nawet z opcji CYTUJ ani nie może w ogólnie widocznych info o postaci znaleśc nicku to poradniku nie napisze :<
Cytuj:
Sprzedaję 10 p armów za 4k w sklepie. Ty sprzedajesz 10 p armów u ludzi za 7k. Mi to zajmuje 5 minut Tobie 5h. W tym czasie wyniosę z lizardów kolejne 20-30k. Have fun.
|
Spoko sprzedawaj... A twój pojemny "musk" nie zna chyba cen na wszystkich światach he? Może na jakimś świecie u plajersów sellniesz za tyle.... A co do czasu... Możesz to odkładać do dp, a potem stojąc pod dp i nie mając ochoty iść powiedzmy expić możesz kilka sellnać...
Cytuj:
Grzybki są opłacalnie ale bardzo drogie. Ile zużyjesz grzybków na hunta? Co najmniej 50 = -500gp. Znacznie lepiej wziąć 5 hamów za 40gp! a braki w jedzeniu uzupełniać z krokodyli i wyvern.
|
A wziąłeś pod uwage że czasem na Chor expi więcej ludzi? A co zrobisz jak każdy myśli tak powierzchownie jak ty i sobie pomyśli "A chuj tam nie biore szamy bo tam sa kroko i Wyvy". Wpadasz a tu dupa bo 3x 100+ kina ubija Croco... i co wtedy? A z resztą 50 grzybów to jeszcze nie waste....
Cytuj:
1. Obsidian Knife to podstawa. Lwia część zarobku pochodzi ze sprzedaży skórek (NPC Irmana w Venore kupi je od nas po cenie 150 gp/each, możemy też sprzedać je innym graczom za wyższą cenę). Dodam, że na hunta mam minimum 5k+ z samych skórek.
2. Lizard leather potrzebne są także do barbarian-a.
|
Też nie rozumiem po co to pisałeś.... Przeciez każdy umie czytać i ty juz nie musisz przepisywać tego co ja juz napisałem.. O.K. zapomniałem o barbarianie.... I co?
Cytuj:
Druid/Sorcerer to raczej głupi pomysł. Niepotrzebna strata manasów. Grałes kiedyś magikami? Ja chyba jeszcze nie widziałem w Chor żadnego maga.
|
A wiesz że Tibia ma więcej światów niż ten twój pro serv? I wiesz że u mnie na serwie latają magowie/druidzi...
Cytuj:
Ech ręce opadają. Jeśli już się wybierać magiem na lizardy to lepiej założyć coś co dodaje mlvl. Dlaczego? Co za róznica czy dostaniesz hit za 30, 50 czy 100? I tak 1 exura i już full. Natomiast dodatkowy mlvl przyda się w ataku.
|
Nom masz racje. Ręce opadają... jak sie czyta recenzje takiego matoła jak ty... Skoro modki zaakceptowały to już twoje zdanie nic nie zmieni zawistna kur**

. Do czego ci ten MLVL?? Przy 1 mlvl+ prawdopodobieństwo walnięcia tego maxymalnego hita nie zwiększa sie za bardzo...
Cytuj:
1. Moim zdaniem lepiej zabrać p army i halberdy. Time ring + utani hur + BOH i w 5 minut oblecisz do dp. Pamiętaj, że na lizardy chodzi się głównie po kasę i zbiera co się da...
2. Dragon Shield 4-5k + Obsidian Lance 500gp = Obsidian Knife 9-10k
|
O.K. Zbieraj sobie te army i obsi lanc... Kto ci tu napisał ze nie mozesz tego zrobić?? Tak.. Najpierw stój w dp i kup shielda (5h) i sellnij Obsidian Knifa (next 5h)... Ja już wyniose z lizardów 50-60k

) za ten czas
Cytuj:
Do tego brakuje mapki drogi z Port Hope.
Udowodniłem, że g***o wiesz, więc nie bierz się za poradniki. To co napisałem to już prawie gotowy artykuł...
|
A zauważyłeś ze tam napisałem ze najlepiej zacząć z Ank?? Czytaj człowieku bo sie sam gubisz....
Tak.. ty myślisz ze mi coś udowodniłeś... A udowodniłes nie mi, tylko kazdemu z forum ze to ty gówno wiesz

.. Gdybym ja gówno wiedział, to uwierz ze ten poradnik byłby jeszcze w dziale "wasze propozycje poradników" a nie tutaj...
Tylko czemu sam nie napisałeś wcześniej poradnika skoro all wiesz lepiej??
I jak masz mi coś jeszcze do powiedzenia to pisz na PW bo nie chce mi sie tu bawić w cytowanie takich idiotów... Żegnam