hmm...
Zauważyłem, że w tym temacie żaden noob się nie pokazał. ^^
Co do tematu to może dzięki temu właśnie tematowi będzie po co wejść na forum. Dlaczego? Dlatego, że to chyba pierwszy temat do dyskusji, która często jest najciekawszą rzeczą do roboty.
Jest parę rzeczy, które chciałem powiedzieć. Starcraft Inna Historia - dobry fake z przeciętną fabułą i nawet fajnymi grafikami nie będzie już kontynuowany. Dlatego, że to za dużo roboty, fake jest nudny, a mi brakuje czasu.
Jak wspomniałem wyżej fabuła jest ważną rzeczą, najważniejszą, bo w komiksach czy mangach to właśnie fabuła tak nas zaciekawia. A wielu ludzi zamiast pomyśleć nad fabułą i użyć zwykłych grafik pchają się albo z nie swoimi albo z dennymi. Ludzie mają coraz mniej tematów do dyspozycji, ale pomyślcie filmy mają dużo dłuższą historię niż fake'i a ludzie nadal mają nowe pomysły. Co do pomysłów to nie wiem czemu każdy tępi superhero. Niektóre fake'i są "komksami" akcji drużynowej [wiele fake'ów o wojnach, zwłaszcza teraz] lub o akcji 1 osoby czasami grupki przyjaciół. Ten drugi rodzaj to właśnie coś jak superhero. Czy superman, spiderman, batman, hulk, iron man i inni nie byli superherosami? Przecież to właśnie oni królują w komiksach. To dlaczego wszyscy tępią taki temat. Super Hero jest fajne! Mimo tego, że oklepany temat można go inaczej wykorzystać.
Dział "Fake'i" upada parę dobrych lat i utrzymuje go 1 dobry fake na pierwszej lub drugiej stronie, który w końcu wpada w zapomnienie i pojawia się następny.Ten dział nie upada przez noobów o nie. Mimo tego, że często przeszkadzają i nie twierdze, że są pomocni i nie mogli by zmądrzeć chodź trochę to myślę, że to oni w pewien sposób utrzymują ten dział. Czemu tak myślę? Jest osobne podforum fake'owe tylko dla tych lepszych/dobrych fake'owców, ale na nim w ogóle nie ma ruchu, jest parę tematów,a le nikt do tamtego forum nie przywiązuje większej uwagi. Tam jest moderator który by się wszystkim zajął i opiekował się działem, ale nie ma tych, którzy komętują i nie są fakeowcami, tacy którzy tylko czasami zaglądają do fake'ów i tych nowych młodych talentów. A co do "starych oszlifowanych diamentów" to oni zaczynali zabawę z fake'ami na początku to coś super chce się być lepszym i lepszym aż w końcu stajesz się bardzo dobry. Potem robisz parę fake'ów i zaczyna się ta zabawa nudzić, a to dlatego, że tracimy dużo czasu, a to dlatego, że nam się nie chce a może dlatego, że brakuje ci weny. Ja osobiście zrobił bym fake'a, ale z powodu projektu OTS jestem ograniczony, nie będę się tu wgłębiał.
Moje końcowe zdanie jest takie, że niektóre noobki są potrzebne bo z nich może coś "wyrosnąć", a niektóre po prostu niszczą forum postami typu "10000/10 best fajk". Ci drudzy maja pewno z 9 lat i piszą co im przyjdzie do głowy mimo tego, że nie znają się w ogóle na temacie. Nie narzekajmy teraz bo to mało da, pomóc mogą tylko ci co chcą zacząć robić fake'i, nauczyć się robić je dobrze, srodzy lecz inteligentni komentatorzy i ci najlepsi, którzy nie musieli by robić super mega fake'ów co 5 dni tylko od czasu do czasu pomogli by tym świeżym "nieoszlifowanym diamentom"
Post jest dosyć długi więc rozumiem jeśli go nie przeczytacie, jeśli jednak coś was pokusi to możecie napotkać parę głupot bo sam nie wiem do końca co pisałem ;p. A ten temat powinien tu zostać na dłużej, nie jako temat do użaleń, ale do rozmów fakeowców.
@edit
OMJ ten post jest naprawdę długi xD.
Ostatnio edytowany przez Sir Speed - 11-09-2008 o 23:25.
|