Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poldek_p
A mi zal ciebie bo nie umiesz czytac i wyciagac wnioskow z czytania. Nie napisalem nigdzie , ze brak dowodow jest dowodem. Zreszta 2 czesc twojej wypowiedzi ujawnila jaka jest twoja wielka wiedza.
Napisalem , ze nie ma zadnych argumentow , ktore neguja istnienie boga za to sa teorie naukowe , ktore uwzgledniaja a nawet potwierdzaja istnienie Boga. Wiec nie mozna mowic , ze Bog to bajki bo nie masz nic na poparcie tej tezy a ja na poparcie swojej mam
|
1. Brak dowodów jest dowodem na nieistnienie.
2. "Sa teorie naukowe , ktore uwzgledniaja a nawet potwierdzaja istnienie Boga". Podajesz przykład tej książki -
http://technopolis.polityka.pl/2008/...a-frank-tipler
Cytuj:
(...)przekonuje, że syn Marii i Józefa zdematerializował się (wydzielając duże ilości energii) po tym, jak cząstki jego ciała uległy anihilacji, po czym w procesie odwrotnym przywdział z powrotem cielesną powłokę.(...)
|
Cytuj:
(...)niepokalane poczęcie odbyło się na drodze dzieworództwa Marii Panny(...)
|
Cytuj:
(...)sięgnął po Biblię i usiłuje dowieść za pomocą równań, że chrześcijaństwo to gałąź fizyki.(...)
|
Te cytaty są z recenzji tej książki. Komentarz nie jest potrzebny (chyba nawet Ty sam nie czytałeś tej pracy).
3. Proszę o więcej (pisałeś, że masz kilka) "naukowych" dowodów na istnienie boga.
Dziękuję.