Temat: Serwer Tripida hacked
Zobacz pojedynczy post
stary 14-09-2008, 01:39   #49
Cheapest
Użytkownik Forum

Cheapest's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2008
Lokacja: w wenor

Świat: karzdy durzy
Poziom: tak
Skille: terz
Poziom mag.: co
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vasudanin Pokaż post
A co, moja wina, że ma hacka? I uwierz, nie zazdroszczę kilku cyferek.
I kiepskie porównanie, tibia a auto.
Odpowiedź prosta - ani nie jego/jej wina, ani Twoja. Porównanie było do zabezpieczeń - jeśli on nie upublicznił nigdzie haseł to Ty nie masz prawa je w jakikolwiek sposób sobie przywłaszczyć.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez N_Exequter Pokaż post
Nie potrafisz zrozumieć, że te itemy nie mają znaczenia w realnym świecie, sam przecież przy zakładaniu konta zgadzasz się na to potwierdzając regulamin.

Co do blokowania konta to CipSoft nie pomoże (sprawdzone).

Jeśli chodzi o włamanie na komputer. O ile mi wiadomo, nikt nie haczy włamując się i omijają firewall specjalnie aby wyciągnąć hasło z Tibii.

Po prostu zwykły keylogger - zczytuje processy aplikacji tibia*****, następnie je przetwarza i wysyła na mail / gg / web - zwykły program "zapamiętujący wpisane hasła". Teraz zadaj sobie: jak udowodnisz "im", że ten program to akurat nie twoje dzieło? I znów sprawa się zamyka.

Na to nie ma recepty uwierz mi...
Są na to sposoby i napewno doszliby jakby chcieli, problem w tym, że policja nie zajmuje się grami, ale jeśli chodziłoby o email, konta bankowe to mają skuteczne systemy do wykrywania, nie wiem jakie tam mają prawo ale u nas keyloggery zalicza się do urządzeń podsłuchowych i to wystarczy, jeśli znajdą taki sam na komputerze oskarżonego to ma lipę, jak nie znajdą to chyba nic nie mogą zrobić.

Ostatnio dzieciak tylko podpatrzył hasło do emaila nauczyciela i zmienił mu je na inne i sprawa jest w prokuraturze, potrzebne było tylko IP z którego się logowano do poczty, a że dzieciak był kretynem i robił to z domu to się doigrał.

Nie wiadomo jak działa prawo w kraju posiadacza Tripidy

Ciekawe czy pobije rekord straconego expa na erigu, aczkolwiek widzę, że dzisiaj też nieźle jeden gracz przyszalał

Bye all!

Ostatnio edytowany przez Cheapest - 14-09-2008 o 01:49.
Cheapest jest offline   Odpowiedz z Cytatem