Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vasudanin
A co, moja wina, że ma hacka? I uwierz, nie zazdroszczę kilku cyferek.
I kiepskie porównanie, tibia a auto.
|
Odpowiedź prosta - ani nie jego/jej wina, ani Twoja. Porównanie było do zabezpieczeń - jeśli on nie upublicznił nigdzie haseł to Ty nie masz prawa je w jakikolwiek sposób sobie przywłaszczyć.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez N_Exequter
Nie potrafisz zrozumieć, że te itemy nie mają znaczenia w realnym świecie, sam przecież przy zakładaniu konta zgadzasz się na to potwierdzając regulamin.
Co do blokowania konta to CipSoft nie pomoże (sprawdzone).
Jeśli chodzi o włamanie na komputer. O ile mi wiadomo, nikt nie haczy włamując się i omijają firewall specjalnie aby wyciągnąć hasło z Tibii.
Po prostu zwykły keylogger - zczytuje processy aplikacji tibia*****, następnie je przetwarza i wysyła na mail / gg / web - zwykły program "zapamiętujący wpisane hasła". Teraz zadaj sobie: jak udowodnisz "im", że ten program to akurat nie twoje dzieło? I znów sprawa się zamyka.
Na to nie ma recepty uwierz mi...
|
Są na to sposoby i napewno doszliby jakby chcieli, problem w tym, że policja nie zajmuje się grami, ale jeśli chodziłoby o email, konta bankowe to mają skuteczne systemy do wykrywania, nie wiem jakie tam mają prawo ale u nas keyloggery zalicza się do urządzeń podsłuchowych i to wystarczy, jeśli znajdą taki sam na komputerze oskarżonego to ma lipę, jak nie znajdą to chyba nic nie mogą zrobić.
Ostatnio dzieciak tylko podpatrzył hasło do emaila nauczyciela i zmienił mu je na inne i sprawa jest w prokuraturze, potrzebne było tylko IP z którego się logowano do poczty, a że dzieciak był kretynem i robił to z domu to się doigrał.
Nie wiadomo jak działa prawo w kraju posiadacza Tripidy
Ciekawe czy pobije rekord straconego expa na erigu, aczkolwiek widzę, że dzisiaj też nieźle jeden gracz przyszalał