Zobacz pojedynczy post
stary 15-09-2008, 18:28   #60
poldek_p
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel Pokaż post
Straszne dziecko z Ciebie jeszcze. Wiesz jaki kraj w histori wybudował najwięcej kościołów, biorąc pod uwagę czas istnienia? PRL(skrót do rozszyfrowania samodzielnie, dla ułatwienia dodam że nie chodzi o kredyt gotówkowy). A jak myślisz, kto im dawał grunty pod budowę? Bo przecież parafianie nie robili składek żeby teren kupić, kuria na to nie daje. Mi się widzi że państwo.

Co do zbrodniczości. Piłsudzki, którego dziś czcimy bez zastanowienia, był prekursorem terroryzmu w europie(wysadzal pociagi), a jego Przewrót Majowy w 3 dni pochłonął więcej ofiar niż cały kilkuletni stan wojenny. I kto tu jest zbrodniarzem?

Jeszcze jedno: demokracja też jest systemem ateistycznym. Słyszał kiedyś o konkordacie? A?
No nei wiem kto tu jest bardziej dziecinny. Z twojej wypowiedzi jasno wynika , ze nasza kochana komuna sprzyjala kosciolowi ale chyba nie jetes taki ograniczony zeby w to wierzyc. Na temat tych kosciolem to powiem ci przygode w moim rodzinnym miescie. Stara babcia umaral nie miala zadnej rodzinny ani nic takiego to zapisala swoje pole na kosciol . Natomiast nasze wladze zarekwirowaly ten teren zeby wybudowac tam jakis pomnik chawalacy czlowieka , ktory wiciagal 300 % normy. Spolecznosci robila ludzki mur zeby mozna bylo wybudowac ten kosciol.Ja tego nei robilem ale to opowiescie ojca. Wiec prosze nie pierdol takich glupot jak to komuna pomagal kosciolowi. Czy ty chcesz porownywac Pilsudzkiego do zbrodniarzy typu Stalin, lenin, chruszczow . Pilsudzki robil to dla kraju i przynajmniej tak mozna usprawiedliwic te zbrodnie .Zreszta wogole porownywanie Pilsudzkiego do komunistycznych zbrodniarzy jest nei na miejscu i powinines o tym wiedziec.
To oczywiste ze demokracja jest ustrojem ateistycznym ale nie jest ustrojem , w ktorym tepi sie ludzi za przekonania.
poldek_p jest offline   Odpowiedz z Cytatem