@poldek_p
Ta, a i w każdej wsi stali, i trzymali i robili ludzki mur żeby te kościoły poustawiać. Bardzo śmieszne. Poza tym, skoro babcia oddała kawał pola, to i tak musieliby najpierw przerejestrować działkę z rolnej na budowlaną. Poza tym, nie wciśniesz mi kitu że babcia miała w środku miasta dość duże pole, żeby postawić kościół, chyba że w tym mieście miejsce na rynek było polem babci. Bo jakoś mi się nie chce wierzyć żeby władza stawiała pomnik gdzieś na skraju wsi, gdzie i tak nikt by nie chodził.
A co do porównań: tak, będę Piłsudzkiego porównywał z naszą władzą, a Stalin o ile sobie dobrze przypominam, to mimo wszystko siedział w Mowskie, a nie Warszawie. Chyba że historia zmieniła się na twoje życzenie. Piłsudzki wykonał zamach na legalną, demokratycznie obraną władzę, i to padły trupy. Ty to nazywasz działaniem dla dobra kraju? Ja nie powiem jak to nazwę, bo z mojej pozycji wulgaryzmow uzywac nie wypada. Sam sie domysl.
Zlituj się i nie wciskaj mi propisowskich kitów, że teraz władza nie śledzi ludzi, a jak śledzi, to tylko dla dobra kraju. To bajka dla takich jak ty, żeby jak już będziecie duzi i dostaniecie dowody, to bedzie na nich glosować. Najbardziej katolicka partia w polskim sejmie posadzila chirurga bo komus sie wydawalo ze ma dowody. Efekt? Upadek jednego z najlepszych szpitali kardiochirurgucznych w polsce.
@rozwazania teologiczne
O, widze ze pare osob przeczytalo "Anioly i Demony", i juz prawdziwi teologofizycy sie z nich zrobili. Ludzie, w Biblii jest napisane, że przyszedł Bóg, zrobił pstryk i jest. Kto chce, wierzy w to. Naukowcy wiedzą jak się pstryk zrobiło, ale nie widzą skąd się do pstrykania energia wzięła. Przawaga nauki nad Biblią polega na tym, że nauka wciąż może szukać nowych odpowiedzi, a Biblia tylko nowych interpretacji tych samych tresci, ktore wraz z rozwojem nauki staja sie co raz to bardziej kulawe.
Ostatnio edytowany przez Gangrel - 15-09-2008 o 22:51.
|