Zaden z moon na chwilę obecna nie boci , oczywiscie nie biegam za kazdym i nie sprawdzam , ufam ludziom , ale kazdy potwierdzony fakt analizujemy , wyciagamy wnioski , jesli to pierwszy raz wpadka i przylapanie na goracym uczynku po prostu rozmawiamy - dajemy szanse na poprawe , dopiero jesli dany osobnik okazuje sie niereformowalny konczymy wspolprace.
Karac jest latwo , probowac zmieniac ludzi o wiele ciezej.
Co do boterow , przyznam sie sa rozne rodzaje botow.
Ja zadnego wzgledem siebie nie toleruje , pamietam za starych czasow bylem uwazany za nooba bo latajac palkiem po kopalniach ciagle utevo lux rzucalem , a inni palkowie narzekali na forach ze nie maja miejsca na torcha czy inne swiecidelko dlatego uzywaja botow.
Wiec co do botow sa rozne rodzaje. Nie pochebiam zadnego , lecz sa takie ktore maja mniejszy wplyw na sama gre badz wiekszy. Niestety teraz mamy do czynienia z kombajnami , czyli wszystko w jednym , jak juz ktos uzywa uzywa na pelna skale.
Wszystkiego rodzaju Caveboty , czy autohealingi itp sa najciezszymi rodzajami botow , ale to wszystko obsluguja te same kombajny np NG czy BlackD.
Takie zabawki nie tylko maja wplyw na gre ale na czlowieka ktory je uzywa. Wiem cos na ten temat bo pamietam czasy od tibii 7.2 , przeszedlem rozne etapy , od czasow malej popularnosci botow , gdzie o cavbotach mozna bylo zapomniec , nagrywalo sie wtedy macra , do czasow gdy 90% niestety ludzi zaczelo z nich korzystac.
Od czasow gdy wojny byly praktycznie czyste , poprzez czasy gdy polowa uzywala wspomagaczy by trafiac w ludzi ( zarzekajac sie oczywiscie ze sa pro) do czssow gdzie wbudowano to w gre.
Dlatego ciezko mnie oszukac z botem , niektore tepie bardziej a niektore jak np zbieranie loota przyznam sie nieco mniej chodz tez jestem tego wrogiem (okradanie bossow).
Wiem co czlowiek wlasna percepcja jest w stanie osiagnac , nie ma ludzi robotow.
O ile wplyw botow na gre , na ulatwienia w niej nie podlega tu dyskusji , zgodza sie ze mna i boterzy i ci co ich nie uzywaja. W kazdym wypadku jednak jest to nieuczciwe. Akceptuje sie przy zalozeniu konta pewne warunki.
Zajme sie jednak tym o czym sie wogole nie mowi a przynajmniej uknikaja tego tematu boterzy. Wpływ botowania na ludzi wykorzystujących nielegalne dodatki do gry.
Jak wszystkim wiadomo i to nie podlega dyskusji , trening czyni mistrza. Reakcje na określone sytuacje , odruchy , percepcja ruchowa , myślenie to wszystko trzeba trenować ciągle , inaczej te odruchy reakcje i myślenie ulegają lekkiemu bądź po dłuższym używaniu botów większemu przytępieniu.
O tym nawet nie ma co dyskutować , no chyba że ktoś zakłada że bez treningu można być pro. Gracze którzy używają botów nawet sami nie wiedzą jak sobie szkodzą. No chyba że im nie zależy na byciu dobrym , tylko na posiadaniu wysokiego lewela.
No ale niech mi tu nie opowiadają , że są gwiazdami bo z czystego założenia takimi być nie mogą.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz
Ostatnio edytowany przez mago - 16-09-2008 o 05:35.
|