Zobacz pojedynczy post
stary 16-09-2008, 00:33   #85
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel Pokaż post
A co do porównań: tak, będę Piłsudzkiego porównywał z naszą władzą, a Stalin o ile sobie dobrze przypominam, to mimo wszystko siedział w Mowskie, a nie Warszawie. Chyba że historia zmieniła się na twoje życzenie. Piłsudzki wykonał zamach na legalną, demokratycznie obraną władzę, i to padły trupy. Ty to nazywasz działaniem dla dobra kraju? Ja nie powiem jak to nazwę, bo z mojej pozycji wulgaryzmow uzywac nie wypada. Sam sie domysl.
Jakiego slowa uzyjesz zatem do okreslenia rzadow sejmokracji? Warto odroznic pojecia dobra kraju od dobra ustroju państwa czy tez grona zamordowanych jednostek.
Cytuj:
A jak myślisz, kto im dawał grunty pod budowę?
Masz dostęp do jakichś danych na ten temat? Bo bez takowych, strzelilbym, że grunty posiadali jeszcze przed wojna.

Co do liczby ofiar przewrotu majowego - proponowalbym porownac ja z liczba ofiar przesladowan podziemia poAKowskiego i poNSZtowego ( wybaczcie, jezeli ortograficzna konstrukcja tych slow jest bledna, wiadomo w kazdym razie o co chodzi ), bo to wtedy komuniści przejmowali wladze. Zbyt korzystnie dla czerwonych to porownanie wygladac juz nie bedzie.