Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel
A co do porównań: tak, będę Piłsudzkiego porównywał z naszą władzą, a Stalin o ile sobie dobrze przypominam, to mimo wszystko siedział w Mowskie, a nie Warszawie. Chyba że historia zmieniła się na twoje życzenie. Piłsudzki wykonał zamach na legalną, demokratycznie obraną władzę, i to padły trupy. Ty to nazywasz działaniem dla dobra kraju? Ja nie powiem jak to nazwę, bo z mojej pozycji wulgaryzmow uzywac nie wypada. Sam sie domysl.
|
Jakiego slowa uzyjesz zatem do okreslenia rzadow sejmokracji? Warto odroznic pojecia dobra kraju od dobra ustroju państwa czy tez grona zamordowanych jednostek.
Cytuj:
A jak myślisz, kto im dawał grunty pod budowę?
|
Masz dostęp do jakichś danych na ten temat? Bo bez takowych, strzelilbym, że grunty posiadali jeszcze przed wojna.
Co do liczby ofiar przewrotu majowego - proponowalbym porownac ja z liczba ofiar przesladowan podziemia poAKowskiego i poNSZtowego ( wybaczcie, jezeli ortograficzna konstrukcja tych slow jest bledna, wiadomo w kazdym razie o co chodzi

), bo to wtedy komuniści przejmowali wladze. Zbyt korzystnie dla czerwonych to porownanie wygladac juz nie bedzie.