@Vavi
Zlituj się. Twoi rodzice sprzedawali dom, sprowadzali leki, a znam mnóstwo ludzi, którzy mieszkania dostali, a dziś nie mieli by szanse na nie. Rzadkie leki nadal musimy sprowadzac z zagranicy. Wiec mi tu nie wciskaj. A co emerytur, wszyscy ktorzy teraz sa w policji tez dostana wyzsze emerytury, a swieci nie sa. I nie nazywaj nikogo pedałem, bo drugi raz nie bede tego tolerowal.
@Gimlos
W poprzednim temacie napisałeś że moje źródło jest mało obiektywne. Sama gazeta może nie, ale nie zarzucaj nikomu że podaje nie prawdziwe dane(a w domyśle w zasadzie to powiedziałeś) jeśli nie masz danych by temu zaprzeczyć.
@topic
Żeby była pełna jasność: nie twierdzę że to źle, że mamy to, iż PRL mamy za sobą. Bynajmniej, myślę że to lepiej. Ale nigdy nie kwestionowałem tego, że PRL też miał swoje plusy. NIEZAPRZECZALNE.
A ludziom, którzy generalizują cały ten czas, powiem tyle: nie macie pojęcia o czym mówicie, jesteście zaślepieni. Jeszcze ani jeden ustrój nie dał obywatelom tego, czego powinni oczekiwaćpo słowach przedstawicieli władzy. I teraz, mamy mnóstwo przykładów, w których państwo występuje w wyraznie negatywnej roli. Odnosząc się do czasów II RP wskazuje, że ludzie, których dziś uważamy za bohaterów, byli nimi cokolwiek dyskusyjnie, i dlatego nie wolno generalizować.