Zobacz pojedynczy post
stary 17-09-2008, 00:05   #20
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
przeliczeniu że trzeba zapłacić ok.800zł za rachunki mamy 200 zł do dyspozycji na np.:Wakacje,komputer dla dziecka
Nie wiem jak ty, ale ja czasami lubie jeszcze cos zjesc.
Cytuj:
Sama gazeta może nie, ale nie zarzucaj nikomu że podaje nie prawdziwe dane(a w domyśle w zasadzie to powiedziałeś) jeśli nie masz danych by temu zaprzeczyć.
Dopóki nie dowiem się, skąd gazeta ta wzięła dane, nie mam żadnych powodów, żeby w nie wierzyć. A tylko to zasugerowałem tamtym postem. Tym bardziej, ze mowimy o gazecie prezentujacej konretnie okreslone poglady, z jeszcze bardziej konkretnie sie okreslajacym redaktorem naczelnym.
Dla przykładu, jeżeli powiem, że wg. danych z roku 1947, partie socjalistyczne miały bardzo duże poparcie - nie skłamię. Ale jeżeli powiem, że partie te rzeczywiście, realnie miały wtedy większościowe poparcie - jak najbardziej :d
Cytuj:
Żeby była pełna jasność: nie twierdzę że to źle, że mamy to, iż PRL mamy za sobą. Bynajmniej, myślę że to lepiej. Ale nigdy nie kwestionowałem tego, że PRL też miał swoje plusy. NIEZAPRZECZALNE.
Wymień więc te niezaprzeczalne plusy. Bo jak na razie to tylko piszesz, ze byly.
Cytuj:
Twoi rodzice sprzedawali dom, sprowadzali leki, a znam mnóstwo ludzi, którzy mieszkania dostali, a dziś nie mieli by szanse na nie.
Tak, ci którzy podporządkowali się systemowi, współpracowali, zapisywali się do partii - od komunizmu szansę dostawali. Problem byl z tymi niepkornymi. No ale tam, chwała konformistom!