Cytuj:
przeliczeniu że trzeba zapłacić ok.800zł za rachunki mamy 200 zł do dyspozycji na np.:Wakacje,komputer dla dziecka
|
Nie wiem jak ty, ale ja czasami lubie jeszcze cos zjesc.
Cytuj:
Sama gazeta może nie, ale nie zarzucaj nikomu że podaje nie prawdziwe dane(a w domyśle w zasadzie to powiedziałeś) jeśli nie masz danych by temu zaprzeczyć.
|
Dopóki nie dowiem się, skąd gazeta ta wzięła dane, nie mam żadnych powodów, żeby w nie wierzyć. A tylko to zasugerowałem tamtym postem. Tym bardziej, ze mowimy o gazecie prezentujacej konretnie okreslone poglady, z jeszcze bardziej konkretnie sie okreslajacym redaktorem naczelnym.
Dla przykładu, jeżeli powiem, że wg. danych z roku 1947, partie socjalistyczne miały bardzo duże poparcie - nie skłamię. Ale jeżeli powiem, że partie te rzeczywiście, realnie miały wtedy większościowe poparcie - jak najbardziej :d
Cytuj:
Żeby była pełna jasność: nie twierdzę że to źle, że mamy to, iż PRL mamy za sobą. Bynajmniej, myślę że to lepiej. Ale nigdy nie kwestionowałem tego, że PRL też miał swoje plusy. NIEZAPRZECZALNE.
|
Wymień więc te niezaprzeczalne plusy. Bo jak na razie to tylko piszesz, ze byly.
Cytuj:
Twoi rodzice sprzedawali dom, sprowadzali leki, a znam mnóstwo ludzi, którzy mieszkania dostali, a dziś nie mieli by szanse na nie.
|
Tak, ci którzy podporządkowali się systemowi, współpracowali, zapisywali się do partii - od komunizmu szansę dostawali. Problem byl z tymi niepkornymi. No ale tam, chwała konformistom!