Zobacz pojedynczy post
stary 17-09-2008, 00:15   #21
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rodryg Pokaż post
Wielu z was wypisuje tutaj jaki to komunizm był zajebisty, ale mam dla was złą wiadomość, nie przywrócicie go.
Nikt nie mowi, ze taki byl - wiekszosc z nas mowi, ze byl inny niz jego obraz obecnie przedstawiany.

Cytuj:
Wtedy była praca OMG Jeżeli wam przeciętniaki odpowiada roznoszenie mleka, praca na budowie bez wykształcenia albo tym podobne to faktycznie, komunizm jest dla Was, won do Chin. Teraz na szczęście wykształcenie jest w cenie a nie głupota.
Ta, szczegolnie ogloszenia "zatrudnie magazyniera, wymagane 2 jezyki obce" sa w modzie.

Cytuj:
Obyliśmy się bez planu Marshalla i do teraz spłacamy zaciągnięte pożyczki plax ?
Pozyczki byl zaciagane w latach pozniejszych (glownie chodzi o '70), ktore zostaly "przejedzone", a nie zainwestowane - dlatego musielismy je splacac. Co wiecej, duza czesc tych pozyczek zostala umorzona po zmianie ustroju.

Cytuj:
Do teraz Raszja myśli o Polsce jak o Gruzji, tzn. że gdyby tylko mogli to już dawno miałbyś na imię Sasza, czy Iwan, gdyż wpadliby tu, rozwalili nas, narzucili system a tacy jak ty pewnie cieszyli by się z tego.
O dziwo Rosjanie po wojnie nie "wpadli tu, rozwalili nas", a jedynie narzucili system. Co do systemu - obecna demokracja niech idzie w cholere, kiedys byl dobry system - demokracja szlachecka, wystarczy umocnic wladze krola w tym systemie i Polska znow bedzie od morza do morza, bez Tuskow czy innych Kaczynskich.

Cytuj:
Jak w ogóle można porównywać tamtejszy "sojusz" z Rosją OMG a teraźniejszy sojusz z USA co zostało poruszone w pierwszym poście
Wtedy wchodzilismy w dupe Rosji, ale mielismy przynajmniej silne poparcie polityczne i militarne, teraz wchodzimy w dupe USA, a efekty mozemy uslyszec w Wiadomosciach.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vavi
Nie mówiąc już, że od Amerykanów dostalibyśmy xx razy więcej.
Haha, to zostawilem sobie na koniec. Vavi, wytlumacz mi, jak to jest - dlaczego wtedy dostalibysmy xx razy wiecej od Amerykanow, a teraz dostajemy guzik z pętelką - smieszne wynagrodzenie za tarcze antyrakietowa (bo nie wmowisz mi, ze 2 obiecane systemy rakiet Patriot, z czego jeden dla ochrony samej tarczy, to duzo), wizy, gdy praktycznie cala Europa swobodnie podrozuje do Stanow, brak zyskow z wojny z Iraku, brak off-setu po zakupie F-16 i praktycznie oddanie za bezcen naszego przemyslu zbrojeniowego? Przynajmniej nie jestesmy jedynym glupim narodem na swiecie, wierzacym w USA - tak samo wierzyli w sojusz Gruzini, ale po ostatniej prowokacji Rosji na zyczenie USA mozemy zostac osamotnieni.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.