Wolność! To chyba najlepsze co możemy mieć. Różnie postrzegana przez ludzi, ale jednak. W komunizmie na pewno było to bardzo ograniczone. Teraz Polska też nie jest wolnym krajem (przynajmniej dla mnie) lecz za komuny imo było o wiele wiele gorzej.
Nie twierdze, że PRL nie miał swoich dobrych stron (chociaż założę się, że niektóre sprawy wydają nam się super extra, jednak to wszystko było troszkę inaczej niż myślimy i nie wiele osób zna nawet prawde), ale miał wiele gorszych (chociażby ograniczenie wolności)- co stawiam za najwyższe dobro. No i nie wiem czy by się wam teraz uśmiechało stać w kolejce za chlebem.
Co do kłamstwa w polityce PRL to kłamstwo jest wszędzie, tym bardziej w polityce. W PRL to było nic innego jak robienie ludziom z mózgu wody. Obłuda.
Piszę może trochę ogólnikowo, ale nie jestem jakiś pro w tej dziedzinie.
@Edit:
Cytuj:
Marihuane można było w miarę bezpiecznie palić.
|
Śmieszniejszego argumentu to już chyba nie mogłeś wymyślić. lmao. Rzeczywiście to największa zaleta PRL i warto wrócić do komunizmu, aby bezpiecznie ziołko zapalić. Szkoda tylko, że to wynikało z niewiedzy milicji i ludzi. W konstytucji też nie było zakazu, no ale to inna sprawa.