Zobacz pojedynczy post
stary 17-09-2008, 22:19   #52
Dragon-Fly
Arbiter Elegantiarum

Dragon-Fly's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2008
Wpisy bloga: 2

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Artanaro
Profesja: Knight
Świat: Menera/Nebula
Poziom: 45
Skille: ~70
Poziom mag.: 5
Dragon-Fly ma login Tlenu dragonflyer@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@ Pokaż post
WOW! Na prawdę dopłacili i to jak dużo!

Gówno prawda, odbierali nam wszystko co było potrzebne do odbudowy kraju, materiały budowlane, stal, żywność itd itp, które miały "wesprzeć" inne kraje. Z resztą ta tak zwana "pomoc" oprócz pieniędzy dostaliśmy żądania przesyłki wcześniej wspomnianych towarów. Nie wspominając o tym że rozjebali nam rolnictwo na dobre 150lat. ;d
Gdyby nie ten kraj to Polska byłaby w tamtych czasach bogatszym krajem niż była i gdyby nie sprzeciw ZSRR w sprawie planu Marshala to Polska stałaby się o wiele większą potęgą niż cała zachodnia europa razem wzięta... na prawdę dziękujemy, że nas tak udupili...
Nie mówię tu o planach marszala ani o różnych wariantach rozwoju naszego kraju. No dobrze, może na początku spróbowali trochę redystrybucji dóbr między inne kraje ze względu na słabą sytuację gospodarczą. Ale dalej stoję twardo z tym zdaniem, że później dopłacali do nas. Opieram się na wielu książkach i moich autorytetach. Skoro mówisz, że tak nas doili ze stali, materiałów budowlanych, to jak pobudowaliśmy tyle bloków, budynków, zakładów pracy? No a jak, z piasku i wody. Nie wiem, na czym bazujesz.

@2UP: Sorry, następny SKS mam w sobotę dopiero.
Po prostu poczytałem trochę książek : ).
No i nie ma to jak debaty z dziadkiem w deszcz <3.

Ostatnio edytowany przez Dragon-Fly - 17-09-2008 o 22:36.
Dragon-Fly jest offline   Odpowiedz z Cytatem