@piotrek_marycha
Nie rozumiesz, że Ashlon ironizuje. To że mamy wolność słowa, wcale nie oznacza że wolno powiedzieć wszystko. Wciąż za przekonania można pójść siedzieć. Pewnie to i dobrze, ale troche obłudnie.
To znaczy że zupełnie nie rozumiesz o czym on pisze. Jeśli wyznajemy pełną swobodę w Polsce, dlaczego nie mam prawa do pełnego indywidalizmu. Mam w swoim lokalu prawo nie pozwalać wchodzić palącym, a inne ograniczenia sa juz be?
Żeby była jasność: rasizmu też nie popieram.
@topic
Ech, jednak dyskusja mija się z celem. NIKT z atakujących PRL nie chce przyjąć do wiadomości, że my(chyba tylko ja i Ashlon)nie bronimy tej epoki, a chcemy tylko spojrzeć na nią obiektywnie.
Żeby było śmiesznie, czytając wypowiedzi moich adwersarzy(czyli was), przypomina mi się cytat z jednej z najlepszych polskich komedii.
"Być może są tam jakieś plusy, ale uważajcie, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów."
Usilnie wskazywałem że epoka miniona miała swoje plusy, czego nie da się zanegować, a wasze próby wskazywania, że są one nie istotne, bo było znacznie gorzej w innej dziedzinie, są dla mnie śmieszne. Zostałem poproszony o podanie plusa PRL, więc podałem sport. A jaki dostałem kontrargument? Morderstwa. Faktycznie, tak z czymś takim dyskutować się nie da, i nie ma po co.
Tak więc proszę was, światłych obrońców demokracji i sprawiedliwości subiektywnej o rozważenie waszych wypowiedzi pod kątem wyżej wymienionego cytatu. Powinno być wam o tyle łatwiej, że film pochodzi również z tamtych czasów, i tamte czasy wyśmiewa.
Ironia, prawda?
Ostatnio edytowany przez Gangrel - 18-09-2008 o 23:45.
|