Zobacz pojedynczy post
stary 19-09-2008, 20:52   #77
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Martka Pokaż post
@spider-bialystok
Takie zakazy rodzą tylko wzajemną nienawiść. Czy nie jest to zbyt wysoka cena za możliwość stawiania swoich warunków?
Nie jest. Skoro wszyscy sa tacy tolerancyjni itd - knajpa "tylko dla bialych" upadnie szybciej niz powstala. Co wiecej - mnie osobiscie nie urazilaby "restauracja tylko dla czarnych", tak samo jak nie czuje sie gorzej, gdy istnieja kluby feministyczne zrzeszajace tylko kobiety.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fintex
@Ashlon: Bez sensu piszesz. Gdyby miało być tak jak Ty piszesz, to były by straszne podziały. Człowiek - nieważne czy murzyn czy biały, palący czy nie, arab czy nie jest taki sam. Może się różnić swoimi poglądami na świat, stylem zachowania lecz jest on takim samym śmiertelnikiem jak Ty. Dlatego nie rozumiem ksenofobów. A byłoby ich jeszcze więcej gdyby takie opcje jak Ty piszesz zostały wprowadzone.
W pelni zgadzam sie z czescia twojego posta, ktora podgrubilem - dlatego wydaje mi sie, ze w panstwie, w ktorym jest wolnosc slowa moze legalnie dzialac i nacjonalista, ultra-katolik, muzulmanin, osoba popierajaca liberalizm, komunista, chrzescijanski demokrata i tak dalej. Wydaje mi sie, ze wlasnie w czasach komunizmu wladza wybierala, ktore poglady sa dobre, a ktore zle - wtedy kapitalizm byl zly, a socjalizm dobry. Teraz jest "tylko" na odwrot.