Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel
@Gimlos
Nie mam siły, czasu i ochoty polemizować z frontem (...)
|
Poczulem sie jak na powyborczym przemowieniu PISu. Kiedy podales swoje dwa argumenty - uznalem je, rzeczywiscie sa to jakies plusy PRLu. Mimo tego, caly czas grasz w temacie role "pokrzywdzonego jedynego sprawiedliwego". Wybacz mi, ale dla mnie takie wyjscie z dyskusji jest po prostu pokazaniem, ze nie masz argumentow do jej dalszego prowadzenia.
Cytuj:
Nie wiem jak mocne musiałbym mieć dowody, żeby Cie przekonac. Chciales żeby podać chociaz jeden plus. Zrobilem to, to chcesz calej listy. Nie wygram, nie chce mi sie nawet probowac.
|
Znowu, biedny, pokrzywdzony Gangrel. Po raz kolejny przeinaczajacy fakty, niestety. Doczytaj jeszcze raz posta o ktorym mowisz, zauwazysz ze od poczatku prosilem "o niezaprzeczalne plus
y". To, ze byles w stanie ich podac tylko tyle, ile podales - naprawde nie jest moja wina.
Cytuj:
W porownaniu ze swietym przekonaniem ze PRL bylo straszne jakikolwiek argument nie wygra. Ale wyjdz kiedys porozmawiac z ludzmi starszymi od nas, zapytaj czy naprawde nie bylo plusow tej epoki, moze znajdziesz ludzi ktorym tych czasow brakuje, a wcale do partii nie nalezeli. Moze to Cie zastanowi. Ja ich juz spotkalem, i przekonali mnie. Czy zechcesz dac sie przekonac, to juz twoja sprawa.
|
Ale ja wcale nie uwazam, ze wszystko w PRL-u musialo byc zle. Czekam tylko, az jakis umiarkowany zwolennik tej epoki, trafnymi argumentami przekona mnie, ze byly jej "jasne i godne nasladowania" strony.
Ps. Ja tez znam ludzi, ktorzy nie nalezac do partii, mogli prowadzic zycie, przecietnego, szarego czlowieka. Tyle, ze mnie przecietnosc i szarosc mierzi - i wlasnie to jest dla mnie glownym argumentem przeciw obalonemu w 89 roku systemowi.