Cytuj:
nie bardzo wiem co ma system polityczny do strachu przed braniem autostopowiczów, ale co tam...
|
Pewnie niewiele, tylko dlaczego to padlo razem z systemem? Ponadto, skoro to funkcjonowalo, zdarzen zwiazanych z tym bylo malo, to jak myslisz, dlaczego tak bylo? Mnie sie wydaje ze skutkowala inna mysl w wychowaniu ludzi i skutecznosc organow sciagania, ktora nie cackala sie z przestepca, bo nie musiala. Wtedy, gdybys w trakcie obrony przed atakujacym Cie dresiarzem nieumysle go zabil, nikt nic by Ci nie zrobil, moze nawet dostal gratulacje. Teraz pojdziesz siedziec, albo, jesli bedziesz mial szczescie, bedziesz sie procesowal przez kilka lat, az osiwiejesz.
A pytanie o urbanizacje...to mialo juz bardzo duzo wspolnego: Plan był narzucony odgornie, co znaczy ze chciala tego wladza i potrafila plan zrealizowac. Czego o rzadach po 89 srednio mozna powiedziec. I tu info dla Piotrka: odbudowa po powodzi stulecia w 97 roku przewlekala sie bardzo, a tez naturalne wydawalo by sie koniecznosc odbodowy po kataklizmie.
@Argen
Przeczytaj cały temat, a nie wybiorczo komentuj, bo tylko robisz z siebie idiote.
@Fintex
Zlituj sie. O cenzurze slyszales? Jakos to puscili, choc nie pracowali tam idioci. Poza tym, dowodze, ze pieniadze skads sie na to braly. Jak wiadomo, prywatnych firm nie bylo, wiec nie bylo sponsorow zewnetrznych dosc majetnych zeby film zrealizowac. To chyba panstwo na to dawalo kase, prawda?
@Piotrek
Udowodniles wystarczaja mocno, ze nie masz ochoty przyjac jakiegos argumentu. Jaka wies po tornadzie? Ja pisalem o Warszawie ktora byla zburzona w znacznym stopniu. Ciekawe co by Ci wspaniali wloscianie zrobili gdyby mieszkali w kamienicach. Juz widze jak stawiaja domy. Zreszta, przyklad jest nietrafiony, bo pierwsze co zrobili, to zawyli o pomoc do wladzy, zamiast wyciagnac polisy ubezpieczeniowie, ktorych pewnie nie posiadaja, w przekonaniu ze panstwo i tak za to zaplaci, wiec po co jeszcze co miesiac cos oplacac?