Jak przekształcić ? Wenger sam kiedyś o tym w mediach mówił, że Henry do niego przyszedł i powiedział, że chciałby zostać, ale ma już swoje lata i albo teraz zmieni klub, albo nigdy. I zdecydował się na odejście, bo Wenger bazuje swoją drużynę na młodych zawodnikach, którzy i owszem, osiągną coś, ale za rok, dwa, trzy, a może za dziesięć. I tak bał się Henry. Że może nie doczekać momentu, w którym ci zawodnicy będą na tyle dojrzali, żeby wreszcie coś wygrać, np. tę upragnioną Ligę Mistrzów.
Cytuj:
|
Do tego czasu Manchester/Chelsea/Liverpool/Real/Barcelona/Juventus/Milan/Inter/Roma wyszkolą własnych, no i oczywiście dokupią nowych, lepszych ;>
|
Nie prawda, bo Arsenal w tym czasie wyszkoli armię Wilsherów i zniszczy wszystkich.
Ditto ić stond.
Cytuj:
|
A może Henry po prostu chciał zagrać w dobrej drużynie?
|
Ty sobie wysnuwasz przypuszczenia, ja bazuję na słowach Wenger i Thierry'ego.

Ja tam sądzę, że pod koniec kariery poszedł do słabego zespołu, żeby sobie pograć ot tak, rekreacyjnie.
Cytuj:
|
Ale nie rozumiesz, że każda drużyna szkoli przyszłe i kupuje aktualne gwiazdy, a twój arsenal tylko to pierwsze? Powiesz, że kupiliście Nasriego, ale on dopiero się rozwinie (tak samo jak było z Ronaldo), więc to raczej można uznać za to pierwsze. Dlatego spadniecie do Championship i znów wygracie Emirates Cup :/ Mało tego! Cristiano Ronaldo/Fernando Torres/Sneijder/Messi/Kaka będą nadal młodzi. Prawdopodobnie u szczytu formy
|
Przecież Nasri już teraz zjada takiego Hleba, którego Barca traktowała jako super wzmocnienie, na śniadanie. I nasi młodzi zawodnicy już teraz grają tak, jak gwiazdy innych zespołów u szczytu formy. Ja tu widzę tylko świetlaną przyszłość.