Wenger w Anglii zdobył więcej niż Benitez i Mourinho.
Cytuj:
Mourinho tą wypowiedzią dał do zrozumienia, że chce wykorzystac ten potencjał.....
|
Chcieć a móc, ale Zlatanowi życzę wszystkiego najlepszego. Zasługuje na coś więcej.
Cytuj:
Czy to ważne dla Mourinho czy Beniteza, żeby grać pięknie ładnie, żeby jakiś Yoh z Polski był nim zachwycony? nie. Ważne są dla nich trofea. Policz sobie ile ich zdobyli Mourinho, Benitez a ile Wenger >_<
|
No wiesz, Wenger z piękną grą zakończył sezon 03/04 bez porażki w lidze. Można połączyć jedno i drugie - ale trzeba być naprawdę świetnym szkoleniowcem.
No i Wenger, w przeciwieństwie do Beniteza, zdobył przynajmniej mistrzostwo kraju.
Have you ever seen Gerrard win the league ?
Cytuj:
Teraz mógłbym powiedzieć, że Barca zamiata i tak wszystkich bo gra pięknie i skutecznie.
|
Od jakiegoś czasu już nie gra, więc nie mógłbyś powiedzieć
Cytuj:
Ja osobiście bardzo cenie takich zawodników jak Kuyt bo pracują dla innych. Kuyt dla Torresa. A taki Wayne Rooney? przecież on zapieprza w obronie wspomagając Ferdinanda i Vidica. Dzięki temu Cristiano zdobył tyle bramek ile zdobył.
|
No tak. Można zapieprzać i pracować na innych i można to robić w sposób efektowny. Np. taki Mathieu Flamini - typowy pracuś i walczak, ale potrafił grać kombinacyjnie i inicjować piękne akcje. A przy okazji harował na zespół w defensywie, pracował na Cesca, sprawiał, że ten mógł lecieć do przodu i angażować się bardziej w grę ofensywną. Kuyt nie potrafi robić tego efektownie, swoje braki w kreatywności i błyskotliwości, no i też w technice, nadrabia tym, że lata jak głupi po boisku.
A Rooney to Rooney, osobna bajka.
Cytuj:
Przeczytałem niedawno: "Artystą chce przecież być każdy, robotnikiem niewielu."
|
A wiesz dlaczego ? Bo zawsze artysta > robotnik, bo robolem może być każdy, a artystą już nie. Bo żeby być artystą, trzeba mieć tę iskrę bożą. Trzeba być wyjątkowym. A nie każdy może taki być.
Cytuj:
Tym bardziej, że artysta jest wszędzie zawsze doceniany i chwalony a robotnik jechany bo nie umie żonglować piłeczką przez co jest jechany przez kibiców pokroju Yoha.
|
Ale ja potrafię docenić kogoś, kto może i technicznie nie jest szczególnie uzdolniony, kto nie potrafi wykonywać tricków a'la Ronaldinho. I dlatego uwielbiam patrzeć na grę np. Gilberto - sposób, w jaki się ustawia, jak czyta grę...bądź co bądź - jest artystą. Rozumiesz ?
Cytuj:
Zresztą gra zawodnika nie zależy tylko od zawodnika, ale przede wszystkim od trenera.
|
True.
Cytuj:
O, wiele obiektywny się odezwał, który uważa Eduardo za lepszego napastnika niż Drogba, Ruud, czy Pippo, który uważa, że Kuyt to drewno oraz, że Arsenal to największa drużyna świata
|
Bo Kuyt drewnem jest.
A spytaj się kibica np., no nie wiem, Plymouth, który klub jest najlepszy na świecie. Zgadnij, co ci powie ?
Cytuj:
W 100 % zgadzam się z Fintexem. Obok gwiazd rodem z okładek "Bravo Sport", takich jak Zlatan, są też piłkarze, którzy wykonują tytaniczną pracę na boisku, zapieprzają na to, by Krystynka, Walcott, czy J.Cole mogli se porobić tricki z przodu. I Ci właśnie niedocenieni piłkarze też są gwiazdami i należy o nich pamiętać oraz mieć szacunek i nie nazywać ich słabymi tylko dlatego, że nie robią takich sztuczek technicznych co niektórzy sławniejsi koledzy.
|
Można zapieprzać w sposób artystyczny. Vide Gilberto, o którym pisałem wyżej.