Zobacz pojedynczy post
stary 22-09-2008, 22:54   #57
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

@up: heh, ja też prawie tak myślę. Prawie, bo jednak zdarzają się wyjątki. Ale mnie ta Szwecja i zderzenie z afrykańskimi imigrantami zmieniło, oj.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Merin Pokaż post
Sparta miała dobry sposób na chore dzieci.
Ostro, ostro, nieco za ostro. ;p

A poza tym, to w artykule o niepełnosprawnych dzieciach, do którego link dał Cheapest, było kilka bardzo interesujących i bardzo dobrych zdań:
Cytuj:
Kobieta nie chce ujawniać swojego nazwiska, bo jak mówi, nie chce zbijać kapitału na tragedii swojego dziecka. - Takich historii, jak moja jest wiele i każda będzie poruszająca, bo opowie o zmaganiach z chorobą i przeciwnościami. Nie chcemy tylko wzruszać na chwilę - mówi pani S. i dodaje, że zależy jej jedynie na tym, aby głos rodziców dzieci niepełnosprawnych przebił się w końcu do polityków, którzy pracują nad zapisami ustawowymi.
Imo IDEALNIE pasuje to do konwersacji tutaj.

Poza tym niektórzy już pisali 'postaw się na miejscu kogoś, kto potrzebuje drogiej aparatury do przeżycia' 'czy ty byś nie chciał przeżyć' itp. Do mnie nie były kierowane, ale sam uważam, że tylko słabi wolą przeżyć 50 lat w bólu i widząc tylko sufit swojego pokoju, niż umrzeć. Ja bym w takiej sytuacji raczej wydał kasę (i pewnie dużo mniejszą) na jakieś pozwolenie/sprawę o pozwolenie eutanazji. Czy jak to się nazywa. Serio.

A pan Henryk nie jest nawet jakimś starym, opuszczonym i biednym weteranem, więc nie należy mu się takie nagłośnienie. Bo pewno niektórzy weterani, którzy zasłużyli się dla kraju, gdzieś nie mają na własny czynsz ze swojej marnej renty.
I żeby mnie ludzie nie złapali za słówka, bo np. weterani dostają dodatkową kasę, czy coś, bo nie chodzi mi o to konkretnie. Ogółem, ktoś, kto coś wniósł, komu się za coś, co kiedyś osiągnął należy. Henryk nawet nie wydaje się mieć przyjaciół, bo przyjaciele by mu pomogli. Nawet pewnie sąsiedzi.

Ostatnio edytowany przez Misza - 22-09-2008 o 22:55.
Misza jest offline   Odpowiedz z Cytatem