Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura
Wenger w Anglii zdobył więcej niż Benitez i Mourinho.
|
Wenger przez 12 lat zdobył 3 mistrzostwa Anglii i 4 razy puchar anglii i 4 razy tarcze dobroczynności. Mourinho w 3 lata zdobył 2 tytuły mistrza Anglii, 1 tytuł pucharu anglii, 2 tytuły pucharu ligii i tarcze dobroczynności.
Huh?
Cytuj:
Chcieć a móc, ale Zlatanowi życzę wszystkiego najlepszego. Zasługuje na coś więcej.
|
To co może, zobaczymy po tym sezonie. Nie skreślaj go i jego myśli szkoleniowej. (Wielkim fanem Mourinho nie jestem, ale to fakt, że jest obecnie najlepszym trenerem i najbardziej wyjątkowym.
Cytuj:
No wiesz, Wenger z piękną grą zakończył sezon 03/04 bez porażki w lidze. Można połączyć jedno i drugie - ale trzeba być naprawdę świetnym szkoleniowcem.
No i Wenger, w przeciwieństwie do Beniteza, zdobył przynajmniej mistrzostwo kraju.
Have you ever seen Gerrard win the league ?
|
Piłka nożna w ogóle to piękna gra, nieprawdaż?

Barca zrobiła tak 2 razy! co prawda doznawała porażek, ale z piękną grą 2x zdobyli ostatnimi czasy mistrzostwo kraju i LM wygrywając w finale z równie pięknie grającym Arsenalem, który wtedy ledwo co załapał się do 4 w lidze.
Cytuj:
Od jakiegoś czasu już nie gra, więc nie mógłbyś powiedzieć
|
Może nie zamiata wszystkich ale gra pięknie i ostatnio tak jak Arsenal nie zdobywa trofeów. o.O
Cytuj:
No tak. Można zapieprzać i pracować na innych i można to robić w sposób efektowny. Np. taki Mathieu Flamini - typowy pracuś i walczak, ale potrafił grać kombinacyjnie i inicjować piękne akcje. A przy okazji harował na zespół w defensywie, pracował na Cesca, sprawiał, że ten mógł lecieć do przodu i angażować się bardziej w grę ofensywną. Kuyt nie potrafi robić tego efektownie, swoje braki w kreatywności i błyskotliwości, no i też w technice, nadrabia tym, że lata jak głupi po boisku.
|
Taaa.. wiedziałem, że podasz przykład piłkarza z Arsenalu. Tylko powiedz mi dlaczego go opchneli do Milanu skoro był taki mega ?! Widocznie są lepsi na jego miejsce. Chyba nie powiesz, że w Arsenalu nie mógł rozwinąć skrzydeł

Tak poza tym to rozmawialiśmy o Kuycie który jest napastnikiem. Flamini jest pomocnikiem. Zadaniem napastnika jest strzelanie goli (Nie powiesz chyba, że Kuyt ich nie strzela?!). Zadaniem pomocnika jest inicjowanie akcji (jak mówisz Flamini to robił). Makalele czy Senna są IMO dużo lepsi.
Cytuj:
A wiesz dlaczego ? Bo zawsze artysta > robotnik, bo robolem może być każdy, a artystą już nie. Bo żeby być artystą, trzeba mieć tę iskrę bożą. Trzeba być wyjątkowym. A nie każdy może taki być.
|
Ale wszyscy zawodnicy z Arsenalu tę iskrę mają?
Cytuj:
Ale ja potrafię docenić kogoś, kto może i technicznie nie jest szczególnie uzdolniony, kto nie potrafi wykonywać tricków a'la Ronaldinho. I dlatego uwielbiam patrzeć na grę np. Gilberto - sposób, w jaki się ustawia, jak czyta grę...bądź co bądź - jest artystą. Rozumiesz ?
|
Rozumiem i nie rozumiem. Z tego wynika, że Kuyt też jest artystą(przynajmniej na swój sposób) bo nie każdy potrafi tak zapieprzać jak on.
Powiedz mi którego zawodnika grę ty lubisz oprócz (ex)zawodników arsenalu i zlatana? Czasem odnosze wrażenie, że tylko i wyłącznie oglądasz mecze arsenalu jakbyś znał tylko ich.
Cytuj:
Można zapieprzać w sposób artystyczny. Vide Gilberto, o którym pisałem wyżej.
|
Jak już wspomniałeś. Nie każdy ma tę iskrę bożą.