Wes Brown zaapelował do młodych piłkarzy "Czerwonych Diabłów", aby podczas dzisiejszego spotkania z Middlesborough dali z siebie wszystko. Mecze w ramach Carling Cup są jego zdaniem świetną okazją, by pokazać swoje umiejętnosci sir Aleksowi Fergusonowi.
"Carling Cup to wspaniałe zawody" - mówił obrońca dla MUTV. - "Niedawno udało nam się je wygrać [w 2006r. - przyp. red], a nieco wcześniej przegraliśmy w finale [z Liverpoolem w 2003r.]. Kiedy byłem młodszy i nie miałem pewnego miejsca w pierwszej drużynie, to była świetna okazja dla piłkarzy takich jak ja żeby się pokazać".
Kiedy 10 lat temu Brown pierwszy raz zagrał w Pucharze Ligi, sporadycznie grywał już w drużynie seniorskiej. Z kolei piłkarze tacy, jak Jonny Evans, John O'Shea czy Paul Scholes debiutowali właśnie w tych rozgrywkach.
"Nie chodzi tylko o to, ponieważ przystepujemy do wszystkich rozgrywek chcąc je wygrać, ale takie mecze pomagają młodym zawodnikom, ponieważ zdobywają oni niezbędne doświadczenie. Kiedy nasza młodzież przegląda terminarz, szuka przede wszystkim spotkań w ramach Carling Cup. To prawdopodobnie największe zawody, w jakich w tym sezonie weźmie udział. Poza tym to dla nich świetna okazja, by pokazać menedżerowi co są w stanie zrobić, jeśli na nich postawi".
Myślę, że Arsenal bez doświadczonych graczy jest faworytem, a wy?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura
A spytaj się kibica np., no nie wiem, Plymouth, który klub jest najlepszy na świecie. Zgadnij, co ci powie ?
|
Manchester United/Chlesea Londyn/Real Madryt/FC Barcelona?