Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fintex
Wenger przez 12 lat zdobył 3 mistrzostwa Anglii i 4 razy puchar anglii i 4 razy tarcze dobroczynności. Mourinho w 3 lata zdobył 2 tytuły mistrza Anglii, 1 tytuł pucharu anglii, 2 tytuły pucharu ligii i tarcze dobroczynności.
Huh?
|
No i co, zdobył więcej ? Nie.
Cytuj:
To co może, zobaczymy po tym sezonie. Nie skreślaj go i jego myśli szkoleniowej. (Wielkim fanem Mourinho nie jestem, ale to fakt, że jest obecnie najlepszym trenerem i najbardziej wyjątkowym.
|
Ale ja Interowi (więc i Mourinho) życzę jak najlepiej.
Cytuj:
Piłka nożna w ogóle to piękna gra, nieprawdaż? Barca zrobiła tak 2 razy! co prawda doznawała porażek, ale z piękną grą 2x zdobyli ostatnimi czasy mistrzostwo kraju i LM wygrywając w finale z równie pięknie grającym Arsenalem, który wtedy ledwo co załapał się do 4 w lidze.
|
A ja nadal nie wiem, dlaczego akurat Pires zszedł...
Cytuj:
Taaa.. wiedziałem, że podasz przykład piłkarza z Arsenalu.
|
Bo ich znam najlepiej...
Zdajesz sobie sprawę z tego, że się ośmieszasz gadką, że został "opchnięty" ?
Cytuj:
Tak poza tym to rozmawialiśmy o Kuycie który jest napastnikiem. Flamini jest pomocnikiem. Zadaniem napastnika jest strzelanie goli (Nie powiesz chyba, że Kuyt ich nie strzela?!).
|
Ostatni sezon: 48 spotkań, 11 goli. Troszkę mało...
Cytuj:
Zadaniem pomocnika jest inicjowanie akcji (jak mówisz Flamini to robił). Makalele czy Senna są IMO dużo lepsi.
|
Zadaniem rozgrywającego jest inicjowanie akcji, defensywny pomocnik ma asekurować tyły.
Czy Senna jest lepszy, polemizowałbym, ale dla mnie Makelele, wespół w zespół z Gattuso, to najlepszy DP świata. Nawet w tak "podeszłym" wieku.
Cytuj:
Ale wszyscy zawodnicy z Arsenalu tę iskrę mają?
|
Niestety nie.
Cytuj:
Rozumiem i nie rozumiem. Z tego wynika, że Kuyt też jest artystą(przynajmniej na swój sposób) bo nie każdy potrafi tak zapieprzać jak on.
|
Nie, Kuyt nie jest artystą. Nie chcę mi się tego łopatologicznie tłumaczyć.
Cytuj:
Powiedz mi którego zawodnika grę ty lubisz oprócz (ex)zawodników arsenalu i zlatana? Czasem odnosze wrażenie, że tylko i wyłącznie oglądasz mecze arsenalu jakbyś znał tylko ich.
|
Evertonu i np. Artety, Cahilla, w zeszłym sezonie lubiłem oglądać Carsleya w akcji. Niko Kranjcar, Ashley Young, Agbonlahor...
Cytuj:
Jak już wspomniałeś. Nie każdy ma tę iskrę bożą.
|
Gilberto ją miał. Co ja gadam, nadal ma.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ditto
Manchester United/Chlesea Londyn/Real Madryt/FC Barcelona?
|
Plymouth, Ditto, Plymouth...