Cytuję: "knightci będą mieli do czynienia z zabijaniem słabszych i silniejszych potworów i każdego dnia Lv up. ciężko jest zdobywać lv up zabijając tylko elitarne stwory.
podążając za lista pokażemy wszystkie silniejsze stwory w tibii, od najłatwiejszych do zabicia przez knighta do najtrudniejszych do zabicia przez Knighta razem ze strategią walki każdego typu potwora. Ta Lista jest posortowana stosownie do siły potworów.
Ocena w kolumnie MAGIC Jest właściwa do wskaźnika umiejętności (ataku obrony) do zabicia potwora używając magii (hmm, FB, gfb, ef) i z włączonym trybem obronnym, bez użycia IH czy UH. Jednakże na tych skillach będziesz dostawał słabe obrażenia podczas walki , przeżyjesz ja i będziesz mógł bezpiecznie zabić potwora.
Ocena w Kolumnie KILL Jest właściwa do wskaźnika umiejętności (ataku/obrony0 do zabicia danego potwora używając jedynie broni (bez UH). Jednakże bezpieczniej jest używać magii, na tych skillach prawdopodobnie będziesz dostawał nieznaczne obrażenia podczas walki
Ocena w kolumnie LEVEL Jest właściwa do wskaźnika umiejętności (ataku/obrony) do zabicia danego potwora używając tylko walki wręcz do zdobywania na nim masowego expa (do zdobywania lvi lub treningu). Na tych skillach nie będziesz trącił wiele HP, i będziesz się mógł trochę uleczyć używając exury bądź uh.
Sprawdź tez (tu link) preferowane skille i eqp dla knighta na danych lv. Strategie są przeznaczone dla graczy którzy maja skille adekwatne do tabeli kill w kolumnie dla silniejszych potworów
Zdobycie 4 mlv dla knighta jest punktem przełomowym w życiu każdego knighta. Nie wybieraj się na bardzo silne potwory puki nie osiągniesz tego punktu. To jest kiedy będziesz mógł używać UH..."
Przeczytałem ten poradnik, owszem jest przydatny, ale tylko po baaardzo istotnej poprawce, mianowicie: OPISY W KOLUMNIE MAGIC oraz KILL należy zmodyfikować. Tu cytat: "Jednakże na tych skillach będziesz dostawał słabe obrażenia podczas walki" - otóż poprawne tłumaczenie (ze strony
http://home.classicnet.net/tibianlibrary/) brzmi ...BĘDZIESZ DOSTAWAŁ CIĘŻKIE OBRAŻENIA (badly hurt - a nie lekkie). Dokładnie to samo dotyczy kolumny KILL.
Wiem, że mam rację - spróbujcie pójść na Dwarf Soldiery i zabić go przy skilach 30/30 (kolumna KILL) to sami się przekonacie czy rany są lekkie czy nie.