Zobacz pojedynczy post
stary 26-09-2008, 18:13   #92
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
To dlaczego jest najbardziej popularna?
Poniewaz ludzie inteligentni to mniejszosc, a glupcy to wiekszosc.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Demokracja ma tą zaletę, że daje największą władzę ludziom, inna sprawa, że większość z nas nie potrafi z tej demokracji korzystać. Bo głosowanie na zasadzie "Radio przemówiło i tak zagłosowałam!" nie ma nic związanego z demokracją.
Niby jakim prawem wiekszosc moze decydowac o mnie i o mojej wlasnosci? Co to ma byc? Zadna dyktatura nie wnikala tak mocno w prywatne zycie obywateli jak dyktatura wiekszosci (demokracja).
Zanim ktos wypomni Hitlera przypomne, ze zostal on wybrany wlasnie w wyborach demokratycznych.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gtyk
Do tego male czepialstwo, napisales ze Franco rzadzil po IIWS, nieprawda. Rzadzil rowniez w jej trakcie, kiedy to zachowujac neutralnosc, wspieral jednak Hitlera przez wysylanie ochotnikow do walki po jego stronie. Faszysta ktory pomagal Hitlerowi walczacemu przeciwko Twojej ojczyznie jest dla ciebie wzorem. Pogratulowac.
Po pierwsze Franco nie jest dla mnie wzorem. Niestety, ale za jego rzadow bylo sporo 'etatyzmu obyczajowego', czyli wnikania w zycie prywatne, co mi nie odpowiada. Po prostu to kolejny przyklad na to, ze im mniej kontroli panstwa, tym lepiej.
Hitlera wspierali ochotnicy, czyli ten kto chcial. Niby czemu mial im tego zakazywac? Pozostawil to sumieniu zolnierzy.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem