Temat: Keyloggery.
Zobacz pojedynczy post
stary 27-09-2008, 18:02   #28
Kdz
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Misza Pokaż post
Głosy w mojej głowie mi to powiedziały. ;;;

Zbindowanie wirusa z jakimkolwiek innym plikiem, zachowując jego rozszerzenie JEST możliwe. Możliwe też są inne, jeszcze ciekawsze kombinacje z plikami, w tym i trojan miażdżący twojego kompa przez obejrzenie porządnie zainfekowanego obrazka. Co z tego, że żeby to zrobić, trzeba troszkę umieć, a i tak tylko IE i Winda bez SP to przepuszczą?
Człowieku czy ty wiesz co wypisujesz? 'Trochę' siedzę w tym temacie i śmiać mi się chce gdy widzę jak jakiś H4X10r jak Ty wypisuje takie bzdury. Co Ty umiesz? Potrafisz zbindować JAKIKOLWIEK plik wykonywalny pod jpg? Świetnie! Wyślij mi na priv! Chętnie to zobaczę.

Trojan miażdzący KOMPA? Nie sądzę, Trojan może zjechać system, wykraść dane, namieszać w rejestrze. Nie może 'zmiażdzyć' kompa. pfff.

Co do windowsa, żebyś wiedział ze Winda bez sp, lub z sp1 i IE6 jest żywym zagrożeniem. Nie wierzysz? Zainstaluj na oddzielnej partycji i połącz się z internetem. Tylko potem już Kaspersky nie pomoże. Jedyne wyjście w takiej sytuacji to format.

Strach się bać? Lepiej używać Linuxa. 0 zagrożeń. Dlaczego? Bo ma inną architekturę niż windows. 99% Trojanów, syfów, backdoorów, rootkitów, nie działają.

Co do Tematu.
1) Można zbindować, ale to będzie wyglądało w ten sposób 'Zdjęcie.jpg . exe'
2) Nie. Żeby 'syf' działał musisz go najpierw włączyć.
3) Nie używając IE6, nie ma takiej możliwości.

Ostatnio edytowany przez Kdz - 27-09-2008 o 18:03.
  Odpowiedz z Cytatem