Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Dokladnie tak. Odebranie komus jego wlasnosci bez jego zgody to kradziez.
|
czyli sprzedawca w sklepie jest zlodziejem bo ci zabrał pieniądze?
nom, a dzwoniąc na pogotowie na pierwszym miejscu by sie pytali o twój nr konta bankowego niz o to co sie stalo tobie/komus innemu ktory potzrebuje pomocy
Cytuj:
|
drogi powinny byc prywatne. Placisz jesli chcesz skorzystac i mozesz je sobie wybrac wedle wlasnych kryteriow.
|
rotfl nr.1: jak ty sobie to wyobrazasz? ze wyznaczas sobie mape dróg za ktore placisz bo ich uzywasz? to wtedy co jak zjedziesz na droge za ktora nie placisz? powiesz - place bo ich uzywam i chce zeby byly w dobrym stanie, ale analogicznie do ciemnoty ludzi obecnie powstala by sytuacja ze kazdy by myslal "ee tam, ktos inny zaplaci napewno"...
Cytuj:
|
Kazda szkola zapewne miala by inny program
|
nie tyle glupie/zle/niewlasciwe (niepotrzebne skreslic) co
niemozliwe do zrobienia
Cytuj:
|
Policja, wojsko i sady oplacane z dobrowolnych skladek.
|
= idą w pizdu, patrz wyzej czemu
Cytuj:
|
Zreszta, najwieksze bezpieczenstwo zapewnia bron w rekach ludzi. Nalezy zniesc wszelkie ograniczenia samoobrony
|
to juz nawet nie jest smieszne, a ja uwazalem cie za inteligentnego człowieka...
Cytuj:
|
To co zostalo napisane. Panstwo nie powinno sie wtracac w umowy miedzy ludzmi.
|
co ma jedno do drugiego?
Cytuj:
Praktyka wskazuje, ze to daje rezultaty
|
praktyka wskazuje ze nie ma na swiecie panstwa nawet z namiastka tego ustroju
Cytuj:
Obchodza.
Wspieram pomoc dobrowolna, wspomagam (skromnie, ale moje mozliwosci finansowe tez sa jeszcze skromne) organizacje charytatywne.
|
to teraz wyobraz sobie najprzecietniejszego człowieka, tą ciemną masę z twojej znienawidzonej demokracji, i pomysl sobie co by go to obchodzilo jak mu sie nie chce ruszyc dupy 200 metrów do lokalu na wyborach
Cytuj:
|
Chodzi mi o to, by wladca pilnowal tego, by ludzie szanowali cudza wolnosc i wlasnosc. Nie mowie, ze ma to byc krol. To, kto to bedzie jest mi obojetne.
|
a gwarancje tego ze władca bedzie spełniał swoje obowiazki i bedzie uczciwy masz taką samą jak w przypadku obecnego sejmu
Ogólnie rzecz biorąc tak jak ty zakładasz ze kazdy obywatel twojego minarchistycznego społeczeństwa bedzie obywatelem wzorowym, opłacał pieknie drogi, policje i wojsko, to równie dobrze ja moge założyć ze obywatel kraju demokratycznego bedzie równie wzorowy, a politycy uczciwi i sumienni.