Zobacz pojedynczy post
stary 29-09-2008, 19:09   #10
Tubtub
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 08 2008
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Kyra
Poziom: 98
Poziom mag.: 69
Domyślny

To tak na start, Adik to kumpel Kaktusa z gildii w naszej kochanej Tibii, coś jeszcze? Jak dla mnie żałosne

Adik: "KAKTUSSSSSSSSSS, BO ON MA PODOBNY NICK DAJ MU BANA"
Kaktus: <myśli>"za co by mu dać bana? WIEM, za mikrofon, bo nie ma go w logach i nikt nie może tego sprawdzić, ale jestem przebiegły i zły, muahahaha </myśli>
Kaktus: "No spoko, zaraz mu dam bana"

I stąd masz bana, coś jeszcze? A może mi ktoś zaprzeczy? Szkoda tylko, że nikt nie ma dowodów na nic, a Kaktus ma "motyw"

Cytuj:
Nie jest aż tak źle jak mówisz. Najlepszym przykładem na to jest to iż Bebilon stracił Admna.

Czy jest tak jak mówisz? Jak dla mnie Bebilon to był jeden z lepszych adminów na serwerze, mimo, że zdarzało mu się slapować siebie żeby gdzieś wbić czy coś(co zdarza się większości adminów), jako jeden z nielicznych pilnował kar za TA/TK na początku/końcu mapy i oczywiście pilnował, żeby ludzie zachowywali się w miarę kulturalnie. Do tego wszystkiego zawsze grał spokojnie i wytrwale (jako gracz, mimo pozycji admina), dla przykładu z awp, gdy na d2 padał na środku po kilka razy z rzędu, a gdy tylko miał kasę znów kupował awp i znów próbował.

A jak się skończyło? Że na DRUGIM koncie zagrał nieczysto, z dużym prawdopodobieństwem na to, że tylko sprawdzał czujność adminów którzy NIGDY nie dali NIKOMU bana za cheaty w mojej obecności (a spędziłem na serwerze CS Tibia.pl parę ładnych godzin). Sam fakt, że nieczysto grał na DRUGIM koncie powinien zastanawiać, bo jaki cel miałby w tym, żeby grać na drugim koncie "z dopalaczami" gdy mógł to robić na głównym? Na 100% nie dla statystyk, jak część adminów... Kto mi odpowie? Jestem ciekaw co napisze mi grono adminów, szczególnie ci którzy na serwerze robili o wiele mniej niż Bebilon...

W ten właśnie sposób jeden z lepszych adminów na CS.Tibia.pl został wykluczony, przez swoich "nibykumpli" z Tibii, bo rozumiem, że to nie jest decyzja samego Naolina... Zazdrość? Polska mentalność? Nie wiem i pewnie nigdy się nie dowiem...

Czemu uważam, że Bebilon był dobry względem innych? Patrzcie na takiego LaYs'a, nie uda mu się pierwsza runda, robi resa i udaje, że nic się nie stało... Padnie na środku to reconnect i leci dalej w tej samej rundzie, to jest tzw. statsiarstwo... że już nie wspomnę o tym co zobaczyłem dzisiaj (tym razem ze strony innego admina), zostało 3 ct przy paczce na inferno (w tym Glodzillaaaa), 2 odeszło od paki, został Glodzillaaaa i pisze na biało "paka", poganiając tym samym terrorystę... terrorysta wyszedł i oczywiście szanowny admin go zestrzelił, a chciałbym przypomnieć, że gramy FFA z elementami TP (więc nie powinno być problemów z zachowywaniem broni, szczególnie, że rundy są krótkie, a w następnej rundzie drużyna gracza który zachował broń ma większe szanse na wygraną [brzmi jak brzmi, prawda jest taka, że priorytetem powinno być dobro drużyny, a zachowanie broni nie jest przestępstwem jeśli musisz "odbić paczkę" mając do zabicia 3 przeciwników którzy tylko czekają aż się wychylisz]).

Z tego co wiem, admini mają być przykładem dla innych, a statszenie i nadużywanie pozycji nie należy do rzeczy lubianych/szanowanych przez graczy... no chyba, że na serwerze gramy dla statystyk, a nie dla zabawy, to przepraszam bardzo.

Na koniec polecam się zastanowić wszystkim adminom, czy to co robią jest dobre i czy Bebilon wyleciał słusznie czy też nie.

Czekam na komentarze i mam nadzieję, że mój post nie zostanie usunięty, a konto nie zostanie zbanowane jak to miało miejsce jakiś czas temu na forum.tibia.pl. Zobaczymy ile krytyki są w stanie przyjąć admini grający w CSa.

Pozdrawiam, Tuben

Ostatnio edytowany przez Tubtub - 29-09-2008 o 19:17.
Tubtub jest offline