Cytuj:
No to mamy problem, bo świat opisany mam, chronologia różnych wydarzeń też, rasy też, coś ala magia (lub kidou) też, pewne kamienie-artefakty też, ale nie
wiem o co będzie w tym fake'u biegało Zero pomysłów na to o czym on będzie...
|
Co oznacza, że ten pomysł już jest klapą, bo powstał od złej strony. I fabuła będzie najpewniej wymuszona/kiczowata (lub i to i to).
Cytuj:
Wąsko to postrzegasz, patrzysz stereotypowo, narrow-minded itp.
Paskowiec nie musi być:
~zabawny, czyli nastawiony na humor <bo kto ci każe? Mogą być 5 obrazkowe historyjki z ukrytą ideą>
~może być głębszy niż dziurawe wiadro, co przez to idzie, jeden pasek może zawierać więcej treści niż cały fake story razem wzięty
~lekkie wcale nie jest określeniem negatywnym, ale zależy jak na to patrzeć
Poza tym w idea paskowców opiera się na najważniejszym filarze:
-przy paskowcu mniej czasu się zużywa (masz pomysł? Od razu go realizujesz w błyskotliwy sposób, a nie ukazujesz go przez 300~ obrazków, a i tak mało kto to przeczyta/zrozumie
|
Dobra - pokaż/zrób jakiegoś porządniejszego i poważniejszego paskowca to pogadamy.
No mówisz, że patrzę stereotypowo.
Nie. Ja patrzę na styl paskowców jaki był. I na tym się będę opierał, dopóty nie wyjdzie jakieś ciekawe odstępstwo.
To tzw. ewolucja fake ;P
|
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime
eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.