Zobacz pojedynczy post
stary 02-10-2008, 16:17   #71
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Merin Pokaż post
Nie, wg mnie Hitler nie był zbawcą. Tylko wiesz jak dziecko jest chore to jest to problem dla wszystkich. Dla dziecka bo musi takie żyć, chore i upośledzone. Dla rodziców bo muszą koło niego latać. Dla państwa bo trzeba łożyć pieniądze na "leczenie" czyli żeby przedłużyć dzieciakowi marne życie o 2 lata, z 17 na 19. Oczywiście rodzice nigdy nie przyznają się, że to jest dla nich ciężar, ale tak jest. Poza tym czy ja gdziekolwiek napisałem, że mam coś do pedałów? Ludzie jak wszyscy inni, tylko lubią w kakao pukać, a to już nie moja sprawa. [SARKAZM] Pomysł z wagonem jest głupi. Po co trzymać pasożyty społeczne tyle czasu(aż do zapełnienia wagonu) skoro można ubić ich od razu, najlepiej młotkiem, bez straty na amunicji i gazu? [/SARKAZM] Ja jestem konsekwentny, jak pomagam biedniejszym, to wszystkim bez wyjątku albo nikomu. Żeby pomagać wszystkim nie mam pieniędzy więc nie pomagam nikomu. Wg ciebie wszyscy jesteśmy równi, więc nie mogę wybierać kto jest lepszy, i mu pomogę, a kto gorszy.
Kocham Cię : D.

Cytuj:
Idąc twoim tokiem myślenia, Hitler to był zbawca ziemi. Pedałów to chciał zabijać bo im tylko dupczenie w głowie, psychicznie chorych i słabych ludzi uśmiercano, bo nie nadawali się do pracy. Wizja społeczeństwa idealnego? Nie sądzę. Życie nie jest proste, i czasem naprawdę warto podać komuś pomocną dłoń, ot choćby dla własnej satysfakcji. Szczęście to nie tylko pieniądze, ale również to co z nimi robimy oraz szereg innych rzeczy. Nie mówię, że musimy akurat pomagać w tym konkretnym przypadku, ale pomoc innym ludziom jest konieczna jeśli chcemy zachowywać się jak na człowieka przystało. Oczywiście można takich ludzi wysłać do wagonu, a wagon pełny (?) to wagon do gazu, czy to jednak przysporzy nam dumy i zwiększy nasze poczucie spełnienia?
Na pewno wszystkich wybić nie można: Muszą zostać słabi, żeby istniało pojęcie silnych. A do tego ktoś musi realizować budowę nowego porządku od strony czysto fizycznej.

Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 02-10-2008 o 16:19.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem