Ja jestem pod wrazeniem

waszych reakcji. Sadzilam ze zostane wysmiana i wyzwana od noob`ow. To dowod tego ze niektorzy mysla. Dzieki !
Zgadzam sie co do servera to raczej jest nierealne, chyba ze wypuszcza Tibia server Home Edition

, to mozna by sobie postawic wlasny serwerek, ale nie sadze zeby Cipy na to poszly. Mozna by takze zmienic system members`ow np. na taki jak w Ultime, ale to by zmniejszylo ilosc graczy (mniej graczy, mniej kasy)
Faktycznie ludzie zbyt na powaznie traktuja ta gierke, wszyscy chca byc najlepsi, wszyscy chca Rox`ic. To jest chore. Przeciez kazdy z graczy jest tylko 0 i 1 na Cip`owskim servie, jestesmy bezmyslnym motlochem, wiec nie rozumiem skad taka postawa. Jezeli sami nie bedziemy siebie szanowac, to kto bedzie ? To jest tylko i wylacznie wina graczy, przeciez nie tak dawno Cip`y wprodzily system skull`i, wiec taka rozgrywka jaka my prowadzimy nie do konca odpowiada zalozeniom gry.
Gracze rozbestwili sie do takiego stopnia, ze w srodkowisku gier on-line, Tibia nie jest zbyt wysoko ceniona. Jezeli bym miala dostawac dolara za kazdym razem kiedy widzie "Tibia SUX" to bym zostala milionerem. Dla przykladu przytoczetu rozmowe 2 kolesi gadajacych o Tibii na serverze Ultimy, do ktorych podchodzi moj znajomy. Pyta sie "co to wlasciwie jest ta cala Tibia" , a jeden z kolesi mowi "To gra w ktorej sie oszukuje, kradnie i zabija". Moj znajomy prawdopodobnie do tej pory mysli ze to gra gangsterska
Ostatnio zaczelam sobie zadawac pytanie "dlaczego znowu gram w Tibie ?". Juz troche poznalam gierki MMORPG, nawet z mezem kiedys mielismy server Helbearth i musze przyznac ze pod wzgledem technicznym Tibia jest prostacka. Wiele gier oferuje skille crafterskie, co tygodniowe krucjaty, ciekaszwy system skilli, stawianie i budowanie wlasnych domkow

, ciekawsze towarzystwo itp. Ale co w Tibii najbardziej lubie to ta garfa. Inne gierki stosuja juz nowoczesne grafy, nawet 3D, ktore wygladaja realistycznie i ladnie, ale nie moge sie oprzec tibijnej gaficzki granatem od C64 oderwanej. Jest bardzo klimatyczna. Klikanie tym malym ludzikiem w ta kolorowa scenerie jest niepowtarzalne. Moze to nie jest najlepszy powod dla ktorego powinno sie grac, ale zawsze jakis
Dla tych ktorzy nadal po ludzku graja i sie PK i zlodzieja nie daja BIG <respect>
Big LOL wlasnie koncze sobie pisac tego posta i mi sie maz na GG odzywa i sie pyta co robie, a ja my na to ze gram w Tibie a on : "trzeba miec nasrane zeby w to grac, ale juz sie przyzwyczailem"