Zobacz pojedynczy post
stary 04-10-2008, 00:13   #40
Jarryn the Rookguardian
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 11 2005
Lokacja: Dolny Śląsk

Profesja: Rookstayer
Świat: Inferna
Poziom: 31
Domyślny

Witam serdecznie. Jestem tym szczęśliwym graczem, który miał okazję strapować ten 46 lvl. Ci co oglądali film rec, który już dziś niestety nie istnieje (jedynie kiepska jakoś na youtube.com), wiedzą jak wyglądała sytuacja.
Nie wiem kolego czy pamiętasz czasy Tibi 7.6 (bodajże) kiedy to się wtedy właśnie stało. Minosy miały takie coś, że uderzania w te potwory były naprawdę słabe w porównaniu do dnia dzisiejszego, a one stanowiły olbrzymią siłę atakującą. Nie da się ukryć, że ta osoba (46 lvl) była bardzo pewna i nie bała się wejść do "piec bólu" - jak z kolegami nazywamy naszą ekipę z trapem. Była wtedy około godzina 4 w nocy i już zmierzaliśmy kończyć trapa, bo nie było ludzi i z nudów zrobiliśmy boisko na mecz 2 vs 2. Przed rozpoczęciem gry w piłkę wszedł 46 lvl. Więc, żeby uwieńczyć dzieło po prostu z myślą, że rozwali trapa, a i tak mamy kończyć, zaprosiliśmy go do środka. Wszedł sam. I zaczął bić. Pisał do nas. Nie był botem. Odpowiadał nam na pytania w stylu "How many lf?" Kiedy rozwalił pierwszego minosa, jeden się zrespił więc blokując go, aby nam nie uciekł (lfów używał cały czas na red hp) wepchaliśmy jeszcze jednego mino. Ja tylko walczyłem o to żeby się nie zblokował i aby cały czas biła go maksymalna ilość minosów. On nawet się nie próbował zblokować. Padł. Lag, frezz, pewność siebie? Nie wiem. Pamiętam tylko, że loot nie był fascynujący tylko 300 gp i śmieci.
Z tego miejsca chciałbym podziękować Dracholowi (Mózg Operacji xD) i Suhardowi.

Cytuj:
[To jakieś nieporozumienie, nie mam pojęcia jak taki lvl mógł tu paść więc zapamiętajcie-
Nawet najgorszy noob 15+... no skoro noob to 20+, przeżyłby w tym miejscu.]
To nie jest nieporozumienie! To jest prawda! Z czasów starej tibi, to jeszcze trapnąłem 31 lvla (7.6), teraz to jak 15 lvl padnie to jest święto.

Cytuj:
"Rot Hell"
Najwyższy zabity level: 20+ by (?)
Nie dziwie Ci się, że nie lubisz tam trapować, bo źle ustawiasz. Mam na filmie bodajże 28 i 32 lvl jak tam pada w czasach tibi nowożytnej (kiedy to hity od chara są bardzo duże). Uzbieram moją ekipę 8 (minimum 6) osobą i każdy zestresowany level tam leży.

Best combo udokumentowany na filmie: 102 i dead na miescu ;p.

Cytuj:
"Wasp Tower"
Najwyższy zabity level: 40 by Reideon.
Średnie Combo: 60-70. Dodam, że low lvl w słabym secie potrafi zejść na hita.
Potwory: 3 Orce, 3 Waspy, 1 Spearman, 1 Skelet, Mnóstwo Wolfów i Snake.
Spearmana się nie daje, bo za dużo kombinowania. Jak nie ma klijentów to uderza cały czas w osobę ropującą. Best mój trap, niestety nie na filmie 28 lvl. Niewiele a padłby 34 lvl.

Wszystkie tutaj opisane przezemnie trapy to jest efekt kilku lat trapowania. Nie jest łatwo takie coś wypracować. Była nawet akcja próby trapa 50 lvl na innym świecie. Niestety nieudana.

Cytuj:
"Orc Tower"
Najwyższy zabity level: 37 by Ameriov Rookstayer & Rookstayer Drozd.
Można jakiś film? To było za czasów starej Tibi? Botter? Czy na maxa zestresowany ziom?
------------
Lubie czytać o trapowaniu, jednak w tym temacie odnosisz się tylko do najnowszych czasów w trapowaniu. Stare czasy uwzględniały znakomite trapy również w poison hell (kiedy nie było jeszcze anti-lurning). Średnio mi się podoba treść merytoryczna, ponieważ brakuje Ci jeszcze doświadczenia (nawet co do najnowszych trapów). Ale doceniam Twoją pracę i wkład jaki włożyłeś nad stworzeniem tego tematu.
------------
Od jakiegoś czasu pracuję z kolegami nad nowym trapem, nowe miejsce. Jednak wymaga dużo nakładu (sprzętu) i ekipy. Mam nadzieję, że za niedługo doprowadzimy go do takiego stanu, że nawet 15 lvl będzie mógł łatwo tam paść.

Płacę 100K na rooku na Infernie dla osoby, teamu przez który zginę i zostanie to udokumentowane ss lub filmem.

http://photobucket.com/albums/f156/J..._Rookguardian/

Ostatnio edytowany przez Jarryn the Rookguardian - 04-10-2008 o 00:14.
Jarryn the Rookguardian jest offline   Odpowiedz z Cytatem