Cytuj:
Zostałem tłumaczem dla jednej, całkiem sporej grupy. Jestem w trakcie tłumaczenia Akane-Iro Ni Somaru Saka ^^ Jakby ktoś chciał polskie napisy to pisać.
|
Cytuj:
Tak, tłumaczę angielskie, w kontekście japońskiego, który jednak trochę ze słuchu rozumiem. Strona grupy:
|
Tłumaczysz Jap-Pol czy Ang-Pol?
Woda po kisielu zawsze jest kapowata.
Niestety, ale już tłumaczenie z japońskiego na angielski b. często zawiera niedociągnięcia, zwłaszcza jeśli oglądają w tym języku obcokrajowcy (inne odbieranie poszczególnych zdań, słownictwa, synonimów i jeszcze parę innych pierdół). Tłumaczenie z tłumaczenia prowadzi do tego, że przekaz nie jest taki jaki być powinien.
Cytuj:
A ja jestem taki bulwersywny bo ten temat jest tak żałośnie nudny... że nawet w większości nie czytam waszych postów , i pisze coś bulwersywnego żeby coś wkońcu... Moglibyście być bardziej interesujący , gry słowne do niczego nie prowadzą chyba że lubicie naprawde rozmawiać tak jak tera "oh to fajne to też , na to czekałem , na to poczekam" no skolei jak Grociax się dostał do tłumaczenia to coś nowego i GZ dla niego ale cuż ... nigdy mi niemówił że zna nawet japoński , chyba że tłumaczy angielskie suby na polskie... o lolz.
|
Żałosne tłumaczenie, ale nie spodziewałem się niczego lepszego od ciebie.
Po tej wiadomości
Cytuj:
Moje przełomowe obrazki i komixy to było coś a tera macie to... i dobra.
|
Pokazuje, że twoje ego nie pozwala ci na normalne patrzenie na sprawy. Jeśli lubisz jakieś durne zabawy w obrazki to 4chan i temu podobne zaprasza. To jest temat do dyskusji o M&A. Nie podoba się? to idź sobie z tym ego. Uwierz, że (przynajmniej dla mnie) lepiej jest jak nie widzę tych twoich żałosnych komentarzy "wielkiego znawcy", panie kinderotaku.
BTW - byłem dzisiaj na BAKA Y2K8. Panele w większości nudne, nic ciekawego. Inne oferty jak figurkowce i reszta też się pakują w ten sektor. I choć niektórzy wierzyli, że baka wróci do dawnej świetności, to chyba jest jeszcze gorzej niż rok temu.
Cytuj:
Jak ktoś lubi anime z dużą ilością akcji niech obejrzy Black Lagoon. Ja narazie jestem w trakcie, ale jak ktoś lubi czarny humor to musi to zobaczyć.
|
Black Lagoon jest bardzo przyjemnym anime, ale realizm to coś o czym autor nie miał ochoty pamiętać. Niektóre rzeczy aż śmierdzą amerykańskim podejściem do tworzenia fabuły. Ale przynajmniej kupa śmiechu dzięki temu jest.