Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bambuko
Gangrel, owszem. Ale czy za pracę w bezpiece należy ludzi nagradzać?
|
A dlaczego mamy odbierac im to, co zostalo zagwarantowane przez odpowiednie stopnie? III RP jest spadkobierca PRLu w takich kwestiach. Teraz general za swoja prace dostaje 5000zl, zmieni sie ustroj np na socjalizm pacyfistyczny (nazwa wymyslona, ale mam nadzieje wiadomo, o co chodzi

) i wladza stwierdzi, ze wojsko jest be i obetnie takiemu emeryture - dlaczego?
Cytuj:
Ich przywileje, tak teraz, jak wtedy, kiedy jeszcze pracowali, są za duże.
|
Podasz mi jakis przywilej oprocz tego, ze dostaja wieksza emeryture, tak jak kazdy wojskowy zreszta?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Z jednej strony emerytury im się należą, z drugiej płacenie 7'000,- oficerowi SB za uciskanie narodu nie jest fajne, ale też taki był ustrój i inaczej nasz kraj wyglądał.
|
Nie kazdy uciskal ten narod, to raz. Dwa, skoro uciskal - prosze bardzo, zrobmy mu proces, niech posiedzi kilka lat w wiezieniu, ale nie odbierajmy mu emerytury. Analogiczna sytuacja jak obecny pomysl - nie placisz alimentow, tracisz prawo jazdy. Ze sie tak spytam - co ma jedno do drugiego?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Prostynick
Ja jestem aby nie odbierać ale zrównać do średniej krajowej czyli 1300 (wg onetu),
|
A jakim prawem zrownac? Dostajesz taka emeryture, na jaka odprowadzasz skladki. Skoro panstwo chce mu obnizyc emeryture do sredniej krajowej, niech zwroci skladki, ktore nadmiernie placil (oczywiscie zwaloryzowane).