Zobacz pojedynczy post
stary 07-10-2008, 14:04   #55
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel Pokaż post
@Flamewar
Nie muszę umierać żeby wyjść z siebie i stanąć obok. Ten film to czysty kretynizm. Człowiek którego mózg przestał działać i coś zobaczył? I niby jak sprawdzili czy mózg nie funkcjonuje? Badanie aktywności mózgu odbywa się poprzez sprawdzenie przebiegu impulsów elektrycznych między synapsami(o ile dobrze pamietam lekcje biologii). Nawet jeśli nie nazywa się to synapsy, to na pewno te impulsy między czymś tam przebiegają. Już widzę jak lekarze w trakcie reanimacji podłączają gościowi elektrody do czaszki żeby to sprawdzić.

Reasumując: jak ktoś chce, niech wierzy sobie w tunele, światła i co tam jeszcze chce. Ale nie na podstawie takich kretynizmów, jakie ten film prezentuje.
Ja tak samo na początku myślałem, ale zadałem sobie pytanie: "skoro stan OOBE istnieje, co jest względnie fizycznie i chemicznie (xD) niemożliwe, to czemu nie wierzyć w coś pokrewnemu tej teorii?" No tak w końcu OOBE udowodniono NAUKOWO i wierzyć mi się nie chce że skoro takie zjawiska się dzieją to inne nie mają racji bytu.

Nauka nie ma dowodów na istnienie życia po życiu (chociaż to zależy od człowieka), ale i również sceptycy dowodów na fałszywość takowych teorii nie posiadają.

Jedno wyklucza drugie, ale to pierwsze (teoria) może nawiązywać do już udowodnionej parapsychicznej teorii. Moim zdaniem właśnie pierwsza strona jest bardziej prawdomówna niż druga.

Ostatnio edytowany przez janek@ - 07-10-2008 o 14:08.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem