Temat: Wasze zdanie?
Zobacz pojedynczy post
stary 10-10-2008, 22:48   #11
Wux
Użytkownik Forum

Wux's Avatar

Data dołączenia: 20 12 2006

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Galana
Poziom: 63
Poziom mag.: 55
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
Masz racje, wydaje ci się, skoro nalegasz;

Pewnie znowu ci się wydaje. Skąd takie wnioski, skoro nie grałeś w tibie od dłuższego czasu? Być może Tibia nie jest tak popularna jak kiedyś, ale graczy odchodzących na emeryturke uzupełnia fala kolejnych newbie. O grach wymienionych wyżej słyszę od paru lat z takim samym natężeniem.
może dla tego że śledzę forum i wydarzenia zarówno tibijske jak i te związane z WoWem. Po za tym wystarczy po obserwować licznik graczy umieszczony na tibia.com by zobaczyć że liczba graczy maleje.

Cytuj:
W ogóle to porównanie Tibii do WoWa jest głupotą ze względu na zróżnicowaną strukturę, to są dwie całkiem nie podobne do siebie gry. Ja mogę sobie wymienić 120 superlatyw Tibii, przy których WoW wymięka, a ty na odwrót.
prawda jest taka że to są podobne do siebie gry(choćby ten sam gatunek, miej więcej te same realia fantastyki tzn rycerze, smoki itd) gdybyśmy wychodzili z takiego założenia to nie porównywali byśmy za sobą żadnych gier, porównanie tibi z WoWem jest zbliżone do porównania FIFY z PESem.

Cytuj:
Wydaje mi się, że to totalny bullszit, a cały temat opiera się na porównaniu Tibii do WoWa, jak napisałem wyżej, jest to totalny debilizm.
tak, masz rację temat jest porównaniem tibi do WoWa i dzięki temu widać to iż tibia umiera, ponieważ zostaje wypierana przez inne MMO.