Temat: Wasze zdanie?
Zobacz pojedynczy post
stary 11-10-2008, 14:40   #28
Wux
Użytkownik Forum

Wux's Avatar

Data dołączenia: 20 12 2006

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Galana
Poziom: 63
Poziom mag.: 55
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
Idąc w tym kierunku mogę powiedzieć, że CoD 4 i Gunz to całkiem podobne do siebie gry, bo i tam i tam się strzela. Jeśli wg ciebie tak jest, to ja już podziękuje z wypowiadania się dalej w tym temacie, szkoda czasu.
ehh... możesz nie sugerować się wyłącznie ostatnim postem? napisałem wiele podobieństw wyżej, weż pod uwagę również to.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
To tak, jakbyś porównywał ubrania z lumpexu i super markowego sklepu - nie ma sensu, bo oba są innej jakości i dla innej grupy ludzi.
Więc z założenia wychodzisz iż WoW jest lepszy od Tibi?(tak przynajmniej wnioskuje po tej wypowiedzi i po wcześniejszych postach) i porównanie tych gier nie ma sensu bo widać, która z gier jest lepsza na starcie? przynajmniej ja to tak zrozumiałem, bo przecież ludzie których stać na markowe ubrania je kupują, a ci co ubierają się w lumpexach chcieli by mieć te markowe ciuchy.

Cytuj:
Ale PvP wcale nie jest podobieństwem, a przynajmniej nie w takim znaczeniu, jak ty to rozumiesz. Czy porównasz do siebie masło i czekoladę, bo oba można zjeść?
dajesz coraz głupsze podobieństwa, które ni jak się mają do tematu. Jeśli PVP nie jest podobieństwem (oraz mnóstwo rzeczy które wymieniłem wcześniej) to nie wiem co dla ciebie mogło by być podobne chyba jedynie plagiat, a ja ze swej strony radze ci byś zastanowił się nad znaczeniem słowa "podobne", pamiętaj że to nie znaczy "takie same".

Cytuj:
Przecież argumentuję, a to, że TY nie akceptujesz tych argumentów, nie znaczy że ich nie ma.
Tak, Tibia ma swoją historię, ale jest to kompletna porażka, bo nie znam NIKOGO, kogo by ta historia interesowała. Wciągająca fabuła, to połowa sukcesu, czego np. WoW jest idealnym przykładem.
Jasne, że WoW nie stworzył fabuły Warcrafta, bo przecież WoW to Świat Warcrafta, przedstawienie tamtych wydarzeń z innej perspektywy (którą sam możesz wybrać). W Tibii wiemy tylko, że byli sobie jacyś tam bogowie którzy coś tam zrobili i w sumie nikogo to nie obchodzi, bo czy ważniejsze od tego nie jest wbijanie kolejnych leveli? I pierwsze słyszę, żeby WoW zepsuł fabułę Warcrafta...
To że Tibijską fabułą nikt się nie interesuje świadczy niejako o jej graczach,a jeśli nie słyszałeś o tym iż WoW niszczy fabułę Warcrafta to poszukaj trochę na forach o WoWie, znajdziesz to zarówno na forach polskich jak i angielskich. Zabijanie głównych postaci świata Warcrafta, niszczy tą fabułę którą stworzył choćby Warcraft III, Illidan, Kael'thas, Lady Vashj wszystkie te postacie możemy już teraz zabić w WoWie przez co dawna fabuła umiera. Wydaję mi się że chyba nigdy nie grałeś w WoWa lub był to jakiś piracki server.

Cytuj:
Wcześniej napisałeś tylko MMO. A różnica między MMO a MMORPG jest duża.
przecież porównujemy non stop te same gry czyli WoW i Tibie zarówno jedna jak i druga to gatunki MMORPG, więc nie widzę znaczenia czy pisze MMO czy MMORPG.

Cytuj:
W samouczku? I jakichś pojedyńczych questach?
przecież nie pisałem że wszystkie questy w Tibi dają punkty doświadczenia, pisałem że jest taka możliwość.