Zobacz pojedynczy post
stary 11-10-2008, 19:09   #1
Bluray
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Bluray ma numer GG 9804717
Pergamin [KLIMAT] Nauka o Klątwach

*A więc chcecie dowiedzieć się czegoś o klątwach, tak? No więc klątwy nie są tylko domeną czarnoksiężników, równie biegle magią klątw władają nekromanci tacy jak ja.

No więc do rzeczy: klątwa to nic innego jak... osłabienie celu. Hmmm... na przykład odbieranie cennej energii życiowej. Są klątwy które zarzuca się na pojedynczy cel, lub wszystkich w obszarze jego działania, mmm... Działają one na różne sposoby, jak już wspominałem mogą odbierać energię życiową, ale równie dobrze mogą:
-wysysać energię magiczną,
-uśpić cel,
-pozbawić go przytomności,
-wywołać chorobę,
hmm... nie wymienię ich wszystkich właściwości, bo siedzielibyśmy tu jeszcze całą noc.
Nasze klątwy zwykle cechują się tym że, kilka ich może działać na jednym celu, szkodząc mu, przy tym na wiele sposobów.

Klątwy które zarzucamy na pojedynczy cel, są najpowszechniejsze, po prostu wybieramy przeciwnika i rzucamy mu jak najwięcej klątw, które będą mu szkodzić na wiele sposobów.

Klątwy obszarowe, jak sama nazwa wskazuje, działają na pewnym wyznaczonym obszarze. Na każdego w tej strefie będzie działała nasza klątwa, najlepsze są one na dużą ilość wrogów, ale nie radze ich używać jeżeli walczymy sami, gdyż takie klątwy zwykle potrzebują ciągłej dostawy energii, czyli cały czas musimy wykonywać rytuał ich utrzymywania, przez co jesteśmy zbyt łatwym celem.

Najciekawszymi klątwami są te które, mogą działać negatywnie, jak i pozytywnie, zaraz wyjaśnię o co chodzi:
Otóż, takie klątwy mogą działać w dwie strony, to jest np. wysysając energie życiową, sprawiają że cel atakuje szybciej i jest bardziej niebezpieczny w zwarciu. Takie klątwy mogą być zarzucane na sojuszników, jeśli tylko dobrze wybierzemy i będziemy wiedzieć w czym najlepszy jest nasz sojusznik.

Prawda że to ekscytujące? Jak że ciekawą i przydatną sztuką mogą być klątwy, jeśli tylko wiemy której, kiedy użyć i na kogo. hmmm... mam nadzieje że czegoś się nauczyliście.
Bluray jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.