Zobacz pojedynczy post
stary 13-10-2008, 19:16   #134
Ufocznik
Użytkownik Forum

Ufocznik's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2004
Lokacja: Piła/Poznań

Stan: Niegrający
Imię: Ufoczix
Ufocznik ma numer GG 1483849
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez quiqqly Pokaż post
Żyjcie dalej poziomami mistrze ^^
nie wiem do kogo ta gadka, w kazdym razie ja nigdy nie gralem dla cyferek, a obecnie nie gram w ogole

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yaronio Pokaż post
może niemorzemy rozwiązać zagadki bo niemamy takiej możliwosci...
chodzi mi o to czy próbowaliscie rozmawiac będąc przebranym za beholdera??
przecierz aby rozwiązać zagadke trzeba mieć wtsrarczająca liczbę oczu
może wtedy jakis NPC powie nam troche jaśniej albo więcej
nie opanowales nawet jezyka, ktorego uzywasz od kilkunastu (?) lat (w zasadzie od zawsze), a starasz sie tlumaczyc jezyk, ktory nawet nie wiemy czy jest w ogole jezykiem?
poza tym moglbys nie powtarzac bzdur o zakladaniu bh shielda/helmeta, ktore to bzdury na torgu zostaly napisane chyba ze dwiescie razy

Cytuj:
trzeba również pamiętac, że tibia to niejest polska gra i tłumacząc kod trzeba tłumaczyc najpierw na angieski(?)/niemiecki(?)
co racja to racja, ale wyobraz sobie, ze nikt tu nie ma zamiaru tlumaczyc 469 bezposrednio na polski

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Suk Suk Pokaż post
Witam.
Jestem jednym z moderatorów na torgu i chciałbym odnieść się do cytowanej wypowiedzi, mianowicie mało kto w to się wkręca.
aha, czyli przyznajesz, ze staracie sie wkrecac ale rzadko sie udaje?

Cytuj:
Poza tym te kawałki książek nawet jak nie dają rozwiązania to wskazują nam pewne źródła 469
np?

Cytuj:
(nie wszystkie podpowiedzi dawane przez ludzi są prawdziwe, lecz znajduję się kilka cennych wypowiedzi).
wszystko pieknie, tylko jezeli na sto podpowiedzi - jedna jest prawdziwa (teorytycznie; w rzeczywistosci odsetek prawdziwych jest zapewne znacznie mniejszy) to szansa, ze wybierzemy sobie jakas niewlasciwa i trzymajac sie jej bedziemy brnac w slepa uliczke wynosi 99%

Cytuj:
Beholdery są obserwatorami, umieszczone w kluczowych miejscach tibi mają swoją rolę. Np banshee na desercie to symbol z pewnego norweskiego mitu
tak k.., od kiedy banshee jest beholderem?

Cytuj:
2 beholdery które tam się respią wskazują nam coś.
konkretnie?

Cytuj:
Beholdeyr nie bez powodu obserwują różne zjawiska na Tibi jest to związane z tym, że fabuła w grze cały czas się posuwa i co każdy update jest kontynuowana - dla przykładu demon w mintwalin najpierw był demon a teraz jest pomnik upamiętniający wygraną z demonami. Ci co znają trochę fabułę wiedzą o przepowiedni na temat excalibuga. Wg mnie aktualnie tego miecza nie da się zdobyć lecz poprzez updaty wypełniana jest przepowiednia i kiedyś będzie mogło dać się go zdobyć.
jasne; ma to powodowac zostawanie graczy przy tibii czekajac na dalszy rozwoj fabuly z nastepnymi updatami (i co sie z tym najczesciej laczy - kupowanie pacca)

Cytuj:
469 możliwe, że to jest coś jak dziennik, zbiór informacji o excalibugu i nie jestem pewien czy trzeba to tłumaczyć. Wg mnie beholdery wg fabuły prawdopodobnie zbierają dla kogoś informację o excalibugu i szukają wskazówek po całym Tibijskim świecie.
zaraz. to w koncu wedlug ciebie czy wedlug fabuly?

Cytuj:
Prawdopodobne że 469 nie da się przetłumaczyć a ma tylko coś symbolizować być częścią fabuły - bo skoro istnieje język beho to muszą być książki napisane wt ym języku. W tibi występuje jeszcze drugi język którym posługują się aktualnie, niektórzy nieumarli np. demony. Tamten drugi da się częściowo przetłumaczyć bo umieścili do tego odpowiednie wskazówki, gdyby miało dać się przetłumaczyć 469 też by były jakieś podpowiedzi.
to po jaka cholere probobujecie (wy - jako ludzie z torga, nie chodzi mi o ciebie osobiscie) wyciagnac od ludzi gruba kase za podanie "wskazowek w lamiglowce" do rozwiazania 469? moze chodzi o to, ze po zaplacaniu ktos dostanie wskazowke, ktora naprowadzi go na rozwiazanie, ktore jest takie wlasnie jak napisales wyzej (czyli jezyk istnieje, ale nie da sie go przetlumaczyc)

Cytuj:
Chciałbym jeszcze podkreślić, że od zawsze jestem przeciwny dawaniom wskazówek i mówieniu "wiem, ale nie powiem" i zawsze starałem się pisać jasno.
i bardzo dobrze, ale i tak nikt tego nie zauwazy bo uwage skupiaja na sobie raczej te pajace, ktore staraja sie pokazac ile wiedza, ale nie powiedza
Ufocznik jest offline   Odpowiedz z Cytatem