Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Snagoth
Nie ma w wymaganiach a jest w tablicach na maturze? To byloby nie logiczne  masz racje ze wiekszosc polega na prostych przeksztalceniach, ktore dla Ciebie sa logiczne wiec nie musisz sie tego uczyc bo od razu widzisz co i jak... tylko przypomnij sobie swoja klase... hmm 2-4 osob kumaja matme a reszta patrzy jak sroka w gnat i ni w ząb nie uzywaja mozgu. Teraz wyobraz sobie ze oni wszyscy pisza rozszerzona matme... ciezko to sobie wyobrazic co? ;] Wlasnie o to mi chodzilo  50% rozszerzonej matmy w zasiegu reki przecietnej (w/w) osoby? Tak jak mowilem, jesli bedzie na takim poziomie jak teraz (a pewnie nie) to 'witaj Babilonie', ale jesli obniza poziom.. to kto wie.. moze te 50% dociagna 
|
W tablicach jest, ale na maturze nie będzie, OKE się nie spieszy z wydaniem nowych tablic bo po co skoro nic nowego nie jest dodawane, a jedynie kilka rzeczy jest nie wymagane. Sam pisałem na obecnych tablicach, ale dział pochodna mnie nie obowiązywał. Co do klasy w większości tych prostych rzeczy jak logarytmy/pochodna itp to u mnie te 2-4 osoby nie kumały, a reszta w większym bądź mniejszym stopniu rozumiała. Jak ktoś idzie do klasy o profilu z matmą to powinien zdawać sobie sprawę że nie będzie tylko 2 + 1 ale będą również trudniejsze rzeczy, no chyba że poszedł do tej klasy "bo koledzy" i siedzi na matmie jak na tureckim kazaniu. Po za tym powtarzam jeszcze raz jak dla kogoś nie logiczne/trudne są już proste przekształcenia to dlaczego taka osoba bierze się za matmę rozszerzoną.