Cytuj:

| 
					Oryginalnie napisane przez 99ogonowy lis demon

Ja jestem sceptycznie nastawiony i nie uważam żeby omawianie/chwalenie się zabiciem jakiegoś potwora czy wysmiewanie się jakichś n()()bów z powodu ich "DEDA" było cośkolwiek "na miejscu". | 

Popieram w 90% Rzeczywiście to żałosne że co każdy skill/level msg do kolegi: You advanced in shielding, odpowiedź: gratz...
	Cytuj:

| No więc może MUDy przecież to nic innego jak gra MMORPG tyle że bez grafiki, dźwięku(no tutaj Tibia też przegrywa) | 

Pewno, ale fani tibi i tak mówią że jest wyczesana grafika. Z dźwiękiem to idzie tak, że zawsze można coś wrzucić na winampa i z tym się zgadzam 

Cytuj:

| -Tibia jest darmowa więc jest trochę uboga (nawet wykupienie pacca tylko tymczasowo poratuje sytuacje) | 

Tu tibia przegrywa, po 1-2 miesiącach grania można stwierdzić, że tibia nic Ci więcej nie zaoferuje, ludzie i tak grają, cóż...
Knight, Paladin, Sorcerer czy Druid to wcale nie jest dużo klas...Ale i tak ludzie mają wielkie rozważania przed wejściem na mainland i dlatego taki spam się robi na forum...
W tym momencie tibia traci swoje "ego", w tym przypadku to klimat rpgowy. Więc czym jest tibia? To zwykła akcja ;P tylko, że w klimacie fantasy, ciekawe...

Cytuj:

| wogóle mam was wiecie gdzie.   | 

My ciebie też....
C.D
	Cytuj:

| Owszem jest duzo glupich polskich nickow - ale sadze ze nie duzo wiecej niz np. nickow z brazyli, czy np hiszpani (poprostu nie rozumiemy dokladnie ich znaczenia) | 

I w ten sposób obrażasz ich narodowość. Jeśli nie wiesz co znaczy nick "BRowski" to nie komentuj...
	Cytuj:

| W sumie racje masz ale jakos tibia i tak rzadzi ;p Poprostu mimo wszystkich roznorakich zalet np. Ultimy, to i tak pogralam w nia zaledwie ~miesiac i mi sie znudzilo... a tibia? mija poltora roku i sie nie zapowiada na koniec... Nie wiem moze to jakis przekaz podprogowy ale tibia i tak rulez. | 

Czemu takie skupisko przy tibi? To problem finansowy...
	Cytuj:

| niby tak... ale jesli ludzie wybieraja tibie majac do wyboru half life 2, doom 3, the sims 2, nfsu2 i mase innych swietnych,nowych, wspanialych graficznie gier, to cos w tym musi byc...... | 

Co w tym jest? hmm...zawsze dużo ludzi grało w onlinówki, ze względu też tego, że jego kumple albo nawet polscy rodacy grają w to...Problem "dla czego właśnie wybierają tibię" tkwi w tym też, że nie każdy ma komputer na wymagania gier których zapodałeś. Dla przykładu podam historię kumpla: Dotychczas grał w tibię, ale gdy dostał nowy komputer to zaczął grać w normalne gry o dużych wymaganiach 

Ja np. też cierpie na słaby sprzęt ;P 
Coraz wolniej chodzi mi saper albo pasjans  ...
...
Pozdrawiam