Zobacz pojedynczy post
stary 20-10-2008, 18:12   #1301
Marcin24
Użytkownik Forum

Marcin24's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2006
Lokacja: Kraków

Stan: Na Emeryturze
Marcin24 ma numer GG 184833 Send a message via Skype™ to Marcin24
Domyślny

Cytuj:
A tak już mniej poważnie, to polecam "Coś" - też horror science fiction. Grupa badaczy, bodajże na Antarktydzie, zajmuje się zagadką tajemniczej śmierci mieszkańców jednej z baz badawczych. W tym celu przywożą zwłoki jednego z nich do własnej bazy i zaczyna się impreza
Widziałem, bardzo dobry film.
Cytuj:
No i klasyka horrorów sc-fi, czyli "Obcy", ale tego pewnie wspominać nie musiałem.
Widziałem wszystkie 6 części.
Cytuj:
"Resident Evil" - w supertajnym laboratorium rozprzestrzenia się supertajny wirus, zamieniający supertajnych pracowników kompleksu w supertajne zombie. Mimo dość sztampowej historyjki, film trzyma w napięciu i ogląda go się całkiem przyjemnie.
Też widziałem wszystkie części.
Cytuj:

"Tajemnica Syriusza" na podstawie znakomitego opowiadania Philipa Dicka. Roboty używane do walki (nie pamiętam już kogo z kim, w oryginale byli Ruscy vs. Jankesi, w filmie jest całkiem inaczej - akcja toczy się na innej planecie) uniezależniają się od ludzi i zaczynają same się udoskonalać, a ludzi oczywiście mordują dla sportu. W pewnym momencie ewoluują już tak dalece, że niemal nie da się powiedzieć, kto jest człowiekiem, a kto robotem...
Jak możesz się domyśleć, widziałem... Chociaż za bardzo się nie bałem przy tym.
Cytuj:
"Event Horizon" ("Ukryty wymiar") - pewien statek kosmiczny zaginął i pojawił się po iluś latach, tyle że już bez załogi. Ekipa, która została wysłana by to zbadać odkrywa gdzie był i dokąd zmierza z powrotem, i nie jest to bynajmniej przyjemne odkrycie...
A o tym nie słyszałem, ale napewno oglądne. Dzięki Duchu.
Cytuj:
Rec.
Horror, nie sci-fi, ale warty uwagi.
Rec. też będę oglądał w najbliższym czasie, bo już wiele osób mi go polecało.
Są jeszcze jakieś pomysły?

To pisałem ja, Marcin bez 24.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.