Zobacz pojedynczy post
stary 20-10-2008, 19:17   #112
Sesef
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez redfaction Pokaż post
A dziękuję. No besztajcie mnie panowie, dalej, hulaj szlachta!

Bo jestem w technikum informatycznym, infa z zakresu który tam mam, idzie mi very well a na matmie (dwie godziny tygodniowo swoją drogą) to ja sobie mogę przesłuchiwać nowości muzyczne ostatniego tygodnia, bo nic nie rozumiem.
Niech mi ktoś jeszcze powie że ta matma mi jest do infy potrzebna, to się ze śmiechu przewrócę.
Nie mam zamiaru być jakimś mega builderem algorytmów, programistą też nie, generalnie mała posada administratora sieci w przyszłości będzie mnie satysfakcjonować - gdzie tu potrzebna jest matma?;-)
Chyba, że mówicie o tym że matma i inf = nierozerwalny związek w kontekście systemu binarnego ^.-
Na swoją wiedzę wydaje mi sie nie narzekam, oceny mam dobre, jestem humanistą ale ze smykałką do informatyki.
I jak mi kiedyś pewien nauczyciel ładnie powiedział i się tego trzymać będę - jak ktoś jest bardzo dobry z matmy to nie musi być taki sam z inf - jakoś wymyśli logiczne rozwiązanie, a jeśli ktoś jest bardzo dobry z matmy to martwić też się nie musi, bo zawsze jakoś obejdzie problem ;-)

Więc matmie na maturze mówię stanowcze NIE.
Hmm jak nie w Technikum/Liceum to matma Ciebie dopadnie na studiach. Na PW specjalizacje Administratora Sieci (czy coś takiego, nie jestem na infie nie wiem do końca jak to się nazywa) na kierunku Informatyka wybierasz dopiero na 3 roku. Przez pierwsze 3 semestry na pewno jej nie unikniesz, jak potem to nie wiem, co więcej na pierwszym semestrze matma jest najważniejszym z przedmiotów (najwięcej ECTS jest za matmę). Uświadom sobie, że na uczelniach technicznych matma i na większości wydziałów fizyka to dwa podstawowe przedmioty. No chyba że chcesz zostać "Administratorem" po jakiejś szkole policealnej i wylądować w UPC jako pan technik od wysłuchiwania smutów klientów: "bo to mi nie działa".

sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651)

Join World Community Grid today!

Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby.

Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG
Sesef jest offline   Odpowiedz z Cytatem