Zobacz pojedynczy post
stary 24-10-2008, 15:53   #1306
Marixon
Użytkownik Forum

Marixon's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Bełchatów

Profesja: Royal Paladin
Świat: Berylia
Marixon ma numer GG 7189912
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marixon Pokaż post
Szukam tytułów dwóch filmów:

1. Akcja filmu toczy się w USA. Film opowiada o dwojgu ludzi skazanych, jak się potem okazało, niesłusznie za - prawdopodobnie - morderstwo. Dziewczyna dostaje dożywocie i po uniewinnieniu wychodzi na wolność. Chłopaka (chyba mówili na niego "Jesse", "Jessie") skazują na śmierć na krześle elektrycznym i wykonują na nim wyrok. Szczegółów za bardzo nie pamiętam, ale 3 mogę podać:

- tuż przed swoją egzekucją chłopak rozmawiał z dziewczyną przez telefon; wyznali sobie wtedy miłość (chyba nie po raz pierwszy - z tego co kojarzę, byli oni parą)
- adwokaci (chyba byli to adwokaci), kiedy rozmawiali, już po egzekucji, zastanawiając się nad linią obrony dziewczyny, to jeden z nich powiedział zdanie brzmiące mniej-więcej tak: "Spójrzcie, Jessie nie żyje, jemu nie pomożemy, może zwalilibyśmy wszystko na Jessie'ego?", a drugi na to: "<Dziewczyna> się nie zgodzi."
- sama egzekucja Jessie'ego chyba nie została pokazana.

Roku produkcji wam nie podam, ale na 99% będzie to przed rokiem 2000.

2. Akcja tego filmu także toczy się w USA. Opowiada on o mężczyźnie, który podkochuje się w pięknej kelnerce, ale jest zbyt nieśmiały, żeby wyznać jej, co do niej czuje. Mężczyzna jest chory na serce, ale mimo tego, stara się normalnie żyć. Pewnej nocy, kiedy ta kelnerka wraca z baru, w którym pracuje, do domu, zostaje napadnięta i ów mężczyzna ją ratuje. Ludzie zaprzyjaźniają się, a potem zakochują. Wydawało mi się, że tego mężczyznę grał Keanu Reeves, ale czytając w necie recenzje filmów, w których występował, o dziwo nie znalazłem pasującego tytułu. Niestety tego filmu nie oglądałem i to co o nim piszę, to tylko na podstawie recenzji, którą jakoś na kilka lat zapamiętałem wyjątkowo dobrze. Istnieje jeszcze opcja, że to wcale nie był Keanu Reeves... Co do roku produkcji to trudno mi powiedzieć. Raczej przed 2000, być może też przed 1995, nie wiem.

Z góry dziękuję za pomoc. Naprawdę zależy mi na tych filmach.
Ponawiam.
Marixon jest offline   Odpowiedz z Cytatem