Zobacz pojedynczy post
stary 26-10-2008, 20:43   #1
Aroonia
Now or never

Aroonia's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
Aroonia ma numer GG 3824417 Send a message via Skype™ to Aroonia
Domyślny Dobry & darmowy MMORPG. Czy istnieje? [Poszukiwania]

Po przeczytaniu nazwy tematu łatwo można się domyślić po co powstał. Otóż niedawno rozpocząłem poszukiwania naprawdę dobrego, darmowego MMORPG'a któremu mógłbym poświęcić większość czasu spędzanego przy komputerze. Niestety mojej wybrednej osobie nie wystarczą 4 klasy postaci na krzyż i pseudoizometryczna grafika (ahh ta Tibia)

Przedstawiam Wam cechy mmorpg'a, którego szukam:
*Dużo profesji lub dróg ich rozwoju (czyli przeciwieństwo tego, co mamy w Tibii)
*Pokaźna ilość skilli dla każdej klasy
*Mounty przydatne przy pokonywaniu dużych odległości & pety pomagające w walce (+ ich rozwijanie się wraz ze 'stażem', mmmm...)
*Cecha pozwalająca oderwać się od ciągłego zdobywania doświadczenia, np. crafting.
*Grafika 3D, byle nie "cukierkowa". Mile widziane urozmaicenia typu zmiany pogody itp.

Cóż... przyznaję, wymagania mam spore. Oczywiście nie wykluczam gier, którym brak chociażby jednej wymienionej wyżej cechy

Świetnym przykładem gry spełniającej praktycznie wszystkie moje oczekiwania jest Rappelz. Niestety stworzony został na tak paskudnym silniku, że komputer nie wyrabia, a po przekroczeniu pewnego poziomu nie pozostaje nic innego jak expienie w dungeonach, czyli strasznie zatłoczonych miejscówkach (a wtedy zamiast gry mam pokaz slajdów). Dodam, że testowałem już takie gry jak: Last Chaos (stfu!), Silkroad, Rohan, Tales of Pirates, Shayia, Goonzu, Maple Story, Cabal, Twelve sky, Phoenix Dynasty, Archlord, Perfect World, Metin2, PristonTale i Neosteam (ta ostatnia jest naprawdę ciekawa, gdyby nie efekt 'driftowania' postaci spowodowany opóźnieniami servera. Nie wiem jak można zepsuć sterowanie w tak dobrej grze). Być może któraś z wyżej wymienionych spełnia przedstawione wcześniej kryteria, a ja za krótko w nią grałem, by się o tym przekonać (przyznam, że niektóre nie egzystowały na moim dysku twardym dłużej niż pół godziny).

Okej. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto grał już w taką perełkę i jest w stanie polecić ją w tym temacie, najlepiej z uzasadnieniem.

Ostatnio edytowany przez Aroonia - 26-10-2008 o 21:31.
Aroonia jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.