Cytuj:
Oryginalnie napisane przez daro8159
przyznam ze zaintrygowaly mnie te powiazania tibi z rl  jednak z ktorej strony na to nie patrzec nijak sie to ma do 7 grobow (a chyba taki jest temat tego posta) 
|
Może 7 wspaniałych?

Co do Cropwell'a to możliwe, ze te groby mają coś wspólnego. Jak wiemy rodzinka była nieco pokręcona i interesowała się czarną magia, demonologią i magia chaosu. Właśnie, magia, pewnie każdy interesował się tym kręgiem nad 7 grobami.
Możliwe, że te miejsca są powiązane. Jeśli ktoś byłby taki miły i potwierdził czy powstały w tym samym czasie. Chodzi o to, że oba miejsca emanują magia. Tego nie da się zaprzeczyć. Krąg może reprezentować ołtarz ofiarny ku czci Broga, Boga Orków. Ciało wilka to ofiara złożona z dziecka Crunor'a, przeciwnika Broga. Jednak zastanawia mnie ilość filarów - 8 + ołtarz 9. 9 węzłów, trochę nietypowy sygil. Poszperałem trochę i przypomniały mi się sesje Warhammera, może chodzi o to:
http://z.about.com/d/altreligion/1/0/d/F/2/chaos.jpg 
Jest to gwiazda chaosu. Znak osób które zajmują się tym odłamem magii.
W sumie pasowałoby to do rodziny Cropwell'w jak i do prawdziwego Aleister's Crowley'a którego to jeden z uczniów utworzył kult chaosu i napisał wiele książek które służą chaomantom do dzisiaj...