Zobacz pojedynczy post
stary 27-10-2008, 17:46   #113
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez daro8159 Pokaż post
przyznam ze zaintrygowaly mnie te powiazania tibi z rl jednak z ktorej strony na to nie patrzec nijak sie to ma do 7 grobow (a chyba taki jest temat tego posta)
Może 7 wspaniałych?
Co do Cropwell'a to możliwe, ze te groby mają coś wspólnego. Jak wiemy rodzinka była nieco pokręcona i interesowała się czarną magia, demonologią i magia chaosu. Właśnie, magia, pewnie każdy interesował się tym kręgiem nad 7 grobami.

Możliwe, że te miejsca są powiązane. Jeśli ktoś byłby taki miły i potwierdził czy powstały w tym samym czasie. Chodzi o to, że oba miejsca emanują magia. Tego nie da się zaprzeczyć. Krąg może reprezentować ołtarz ofiarny ku czci Broga, Boga Orków. Ciało wilka to ofiara złożona z dziecka Crunor'a, przeciwnika Broga. Jednak zastanawia mnie ilość filarów - 8 + ołtarz 9. 9 węzłów, trochę nietypowy sygil. Poszperałem trochę i przypomniały mi się sesje Warhammera, może chodzi o to:
http://z.about.com/d/altreligion/1/0/d/F/2/chaos.jpg
Jest to gwiazda chaosu. Znak osób które zajmują się tym odłamem magii.
W sumie pasowałoby to do rodziny Cropwell'w jak i do prawdziwego Aleister's Crowley'a którego to jeden z uczniów utworzył kult chaosu i napisał wiele książek które służą chaomantom do dzisiaj...

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 28-10-2008 o 11:42.
Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem