Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk
@2x up
No tak, tylko że taka 18 latka uzna, że jej rówieśnik jest niedojrzały nawet jeżeli go nie pozna dobrze, i woli 20+ latka..
|
I to jest właśnie oznaka niedojrzałości. ;]
Tak na prawdę to każdy jest równien każdemu, zależy tylko jak się na to patrzy.
No bo na przykład taki przeciętny popapraniec z gimnazjum będzie pił palił konia walił, a dziewczyna w tym samym wieku będzie wierzyła w "boskość" Bravo i na tyle się kończy że wbrew zdrowemu rozsądkowi wiąże się z facetem, który traktuję ją jako (jak wspomniał Lasooch) "tanie ruchadełko". Moim zdaniem chłopacy ukazują swoją niedojarzałość otwarcie (bądz nie), a płeć przeciwna okazuję ją oceniając ludzi na podstawie stereotypów itp. A tak w ogóle to wszyscy są niedojrzali tylko ten mały ułamek ludzi w wieku 12-18 można uznać za dojrzały.
"Dlaczego przyjemne kobiety wychodzą za mąż za nudnych mężczyzn? Ponieważ inteligentni mężczyźni nie żenią się nigdy z przyjemnymi kobietami.
:
William Somerset Maugham"
tyle na temat. ;s
O i
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez S75
mozliwe, ze kobiety w tym wieki podswiadomie poszukuja samca do zaplodnienia jak i opieki nad dziecmi.Zapewne uwazaja, ze to wlasnie starszy osobnik moze zapewnic jej taka opieke. tak samo wyglada to z kobietami w stalym zwiazku. chociaz maja stalego partnera to podswiadomie poszukja nowych, lepszych genetycznie przedstawicieli plci brzydkiej. kobieta to taka istota, ktora przede wszystkim zostala stworzona do rodzenia dzieci, a jej zadanie to wyselekcjonowanie najlepszych. brzmi to okrutnie ale tak zostalismy stworzeni aby sie rozmnazac
|
NIestety, ale z twoich słów płynie wiele racji...
Ile to ja razy spotkałem "trawłe" małżeństwa, w których ojciec był wiernym pupilkiem swojej żony, gdy ta go potajemnie zdradzała jak jakaś q*wa. ;| (mam rodzica psychologa więc doświadczeń przybywa ;P)