Zobacz pojedynczy post
stary 08-11-2008, 10:48   #44
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Exodus Pokaż post
ale jad w waszych wypowiedziach czuc, nie ogladalem tego i nie lubie tej muzyki, ale smieszy mnie jak jest temat o muzycie POP badz innej komercyjnej to kazdy musi po niej jechac aby poczuc sie lepszym. Wychodza kompleksy.
Pozwolę się nie zgodzić.

Moim zdaniem nie chodzi tu o to, że muzyka popularna jest zła i niedobre, zaś ślepe jej krytykowanie jest dobre. Może i nie lubię wszystkich gatunków muzyki, lecz szanuję jej twórców, którzy mają naprawdę talent. Nawet, jeśli ich muzyka zalicza się do tak zwanej popularnej. Posiadają oni głos, umiejętności, charyzmę, pomysł na siebie. Tacy ludzie powinni być nagradzani w tej branży.. Czasem sama słucham ich piosenek i nie ukrywam, że je lubię. Wystarczy być dobrym w tym, co się robi.

Feel jednak do tej grupy nie należy. Nie krytykuję ich tylko dlatego, że są popularni i tworzą muzykę pop. Jakiś czas temu głośno było o kopiowaniu muzyki przez tenże zespół. Oficjalnie zostali uwolnieni z tego zarzutu, lecz moim zdaniem piosenki te są naprawdę bardzo podobne do siebie.

Pozwolę sobie tutaj także przytoczyć słowa Zbigniewa Hołdysa:

Cytuj:
- Obejrzałem ich podczas koncertu, na którym wręczałem jakąś nagrodę i byłem zasmucony. Gdybym tak źle grał na instrumentach, nie założyłbym zespołu. Niestety chęć zarobienia pieniędzy spowodowała, że nieudacznicy sami komponują i piszą teksty, a dyrektorzy muzycznych stacji radiowych, którzy nadają ton polskiej muzyce, są ludźmi wyzbytymi dobrego smaku. To oni dokonują wyboru, który polega na tym, że na antenę trafia chłopak uczesany na żel, ale tylko pod warunkiem, że komuś naubliżał.