Zobacz pojedynczy post
stary 08-11-2008, 15:15   #17
Fred_Flintston
Zbanowany

Fred_Flintston's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2008
Lokacja: Bedrock
Wpisy bloga: 2

Świat: Prehistoryczny
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez elipeton Pokaż post
bo dla mnie takie zachowanie na forum jak i wypowiedzi są przejawem rasizmu.
A jestem stanowczo przeciwny niemu , nie wiem może Ty lubisz jak ktoś Cie obraża z powodu iż jesteś Polakiem, Twoja sprawa.
Tylko, że właśnie to Ty jesteś rasistą. Co Cię to obchodzi, że kolesie na filmie to BR-ki? Bronisz ich tylko dlatego, że to BR-y? To się właśnie nazywa rasizm.
Dlaczego nie podniósłbyś takiej wrzawy jak by na tym filmie byliby Polacy?
Jakby ich (Polaków) ktoś nazwał głupkami, pewnie byś się nawet nie odezwał.
Ja obelgi typu "oni są głupkami" i "BR-y są głupkami" traktuję jednakowo, z powodu ich zerowej wartości merytorycznej.
Prościej - można nazwać kogoś głupkiem na podstawie jego wypowiedzi/intelektu, a nie można (tzn. idiotycznie kwalifikuje się to pod rasizm) nazwać kogoś głupkiem na podstawie jego narodowości. Dlaczego, skoro np. narodowości są równe względem siebie (więc żadnej różnicy nie robi to, czy nazwiemy kogoś BR-em)?

Taki cytat na koniec:
"Gdy jako anty – rasista powiem, że w Państwie Polskim, które powstanie na grobie n – tej "Rzeczypospolitej", Żydzi nie będą mieli większych praw niż Polacy – to może ujdę z życiem... ale jeśli powiem, że "Żydzi nie będą mieli większych praw niż Cyganie" – to podniesie się wrzask oburzenia; a przecież zdania te mówią to samo!"

Przepraszam za offtop.
Fred_Flintston jest offline   Odpowiedz z Cytatem